Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

nv5firipz

Én írtam erről a gyengülésről. Lehet, hogy csak a kínai csővel jelentkezik. Nem tudom.
Pár éve vettem gyógyszertárban desztillált vizet, majdnem 800Ft volt 2L.
Autós ioncserélt vízzel szépen dolgozik. Csak a műhely hőmérsékletére kell figyelni.

svejk

Jó, hogy előkerültél!
Elnézésedet kell kérjem, hogy hitetlenkedtem, de úgy látszik lassan meg is lett a rejtély magyarázata.
Meglehet egy kis tiszta alkohol nem ártana semminek, de a fagyáspontot levinné pár fokkal.

Én régen amikor még hozzájutottam az ablakmosóhoz is mindig denszeszt öntöttem télen a család nagy örömére.
Biztos tudjátok milyen kellemetlen szaga van.

nv5firipz

Nem történt semmi :)
A magyarázatát én sem értem mert a víz közvetlenül nem érintkezik az áramkörrel. Másnak is volt ilyen problémája, a megoldást én is egy yotube videó alatt olvastam.

A denszesz hozzáadásán én is gondolkodtam, talán az a legolcsóbb alkohol ilyen jellegű amihez hozzá lehet jutni. De egyelőre nem bolygatom meg a rendszert, majd ha több időm lesz kísérletezni. Addig tartok pár fokot a műhelyben.

svejk

Ide a denszesz biztos nem jó mert az a legalja a párlatoknak, és tele van "szeméttel"
De tiszta etilalkohol megfelelhet.

4774pkkn

Hátha segít!
A GRAVOGRAPH gyár az üvegcsöves CO2 25w-os lézer ENERGY 8-ba patikában kapható, "Aqua purificata Ph.Hg.VIII."-tölt a hűtőbe.

svejk

ebalint

Ez a denszez-szerűség úgy 36 évvel ezelőtt még teljesen jó volt a vadászrepülők radarjainak hűtőfolyadékául.

Egyesek  a kávét is ízesítették vele.

guliver83

Haveromék itták rendesen :)

svejk

A régi munkahelyemen télen sokat használtunk.
Az első 20 évben gyönyörű víztiszta átlátszó volt.
Később egyre gagyibbat,piszkosabbat kaptunk, talán a jeget sem olvasztotta úgy.
A múltkor vettem a festékboltban Erdőkémiásat egy sárga lötty az egész, -még úszkált is benne valami- s talán hozzákevertek még valami büdösebbet hozzátevőt.

bznc93pf5

szerintetek csapvizet lehet inni?
nem leszek tőle beteg? vagy azt is desztilláljam nehogy algásodjon mert ha lerakódik a nyelőcsövemben akkor lehet hogy kijön belőlem egy élien

000000000

Biztos hogy azt nem 2cL lám örök sötétség és csak hangok...[#eplus2]

sasi

Nekem nincsenek hasonló rossz tapasztalataim a denaturált szesszel kapcsolatban, pedig rendszeresen, elég sokat használok makro- és mikrovizsgálatokhoz, valamint Charpy próbatestek -20, -40 fokos hűtéséhez.

Nem tagadom, kellemesebb volt a tiszta alkohollal pancsolni, de az már nagyon régen volt, hogy anyagvizsgálatra a nagyobb szeszfeldolgozókból termelői áron lehetett alkoholt vásárolni.

sasi

,,optikai ráccsal, megfelelő szögben állítva a visszaverődő nyaláb formája változik"

Tudnál erről többet írni, mert nem igazán értem, hogyan változik meg a geometriája a kilépő sugárnak, miközben a hullámhossza azonos?

guliver83

Lehetséges, hogy már volt róla szó, de érdekelne, hogy a nyáklapra lehet e égetni, nem a réz oldalára gondoltam, hanem az üvegszálas részére.

Rabb Ferenc

Lehetséges, csak nem célszerű. Az okát Svejk 9562 -ben indokolta