Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Nálam számit pláne ha hamis a mosfet sajnos eltérnek rendes gyári paranétertöl de üzemben is mérhetö a feten Rds

000000000

Azért kérdeztem rá, hátha te más megoldásra gondoltál.
Jó lenne tudni, pontosan, hogy is van ez összeszerelve.
Valaki már csinált itt ilyet, csak nem találom a beírását.

000000000

Ha jól gondolom amit szeretnél egy segéd lézert( piros)célzó pont ami egy optikai tengelyen van a munka lézerel (co2) ?

s7manbs8

Válogatásra is jó, igaz. Ha meg hamis, akkor főleg, ja, mert melyikek szoktak hamisak lenni mostanában ?

000000000

Így van, pontosan.

000000000

Kinai árbol kiderül ugyis azonak hamis e én digikey árakhoz szoktam hasonlitani az adot tipust...
De tényleg ha rendes áram folyik a feten akor derülnek ki igazán az értékek nem pár mA tesztekel ahogy ezek a vizsgálok teszik!

s7manbs8

Nálam általában szinte csak normális bolti alkatrészek fordulnak meg, azokban még nem találkoztam rosszakkal. Vagy kibontok valamiből esetleg, azok meg szintén mentek évekig a saját dolgukat végezték rendesen, azok se nagyon hamisak.

000000000

igen azokal nincs is gond...
De ha sokat használsz belöle az nem igazán éri meg de a hamisak sem olyan rosszak mert bele lehet számolni a kért igényt teljesitik e!

000000000

Köszi! Ez remek. Eredetileg én is erre gondoltam. De egy kép elbizonytalanított a neten.

Köszönöm a segítségeket mindenkinek!

svejk

Gondolod ezek különbek?

Pár hónapja vettem többféle kínai panelműszert, hulladék mind...:(

svejk

Mennyi lehet a CO2 lézer oldali csillapítása?

frob

A sugár közösítőre gondolsz? jóformán semmi, direkt így van kialakítva a megfelelő beesési szögben, az adott hullámhosszon teljesen átlátszó az anyag, természetesen van felületi visszaverődés valamennyi, és minden bizonnyal elnyelődés is, de mondjuk ha 100% a bemenő akkor a kimenőnek kutya kötelessége legalább 99.98 % környékén lennie, és ebből a nagy része tükröződik...

000000000

Ez a szürö a 10600mn átengedi teljesen a reflektált érték az 50% ami vörös tartományra vonatkozik és 45fok pozicionál...

svejk

Igen köszönöm a választ!

Hagyományos X-Y-Z tükrös machanikánál lehet ez az utolsó tükör ami Z irányban függőlegesbe fordítja a sugarat?
Tehát a piros célzó lézer is átmehet a lencséken?
Nem fogja a lencse a már egyébként sokkal kisebb piros sugarat megváltoztatni?