Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Na ez nem semmi, gratula nagyon jó lett! Látom egy LCM3 fog készülni, én már kb 5éve használom ezt a műszerem nagyon jó cucc.
Lehetne még tudni mennyi volt a munkaidő?
[#eljen]

RJancsi

Lehet, hogy nektek nem új, én most akadtam rá erre az oldalra . Nem is hobby kategória, meglepett, hogy lézerdiódák léteznek akár 2400 W (2.4 kW) kimenő teljesítménnyel is.

s7manbs8

Nem mértem le, de vagy félóra biztos volt egy menet, nálam most jelenleg csak félgőzzel megy a lézer még, 300mm/perc-cel engedtem csak a tempót. Lehet volt az 45 perc is, majd ma is nyomok egy valamit.

Amúgy meg az is mindegy meddig csinálja, mert megy magától a gép ez tényleg nem sok felügyeletet igénye, amíg lézerezik.

PSoftnak is kösz.

000000000

Rezet a nyákon nem szoktad védeni?
Én egyszerü akrilakk le szoktam védeni és még foraszható is marad ha javitani kell...
De jolet énis valami ilyenre számitotam de meg elöztél a festékes kék lézeres nyák gyártásal...
P20 le tünöbe lesz....

s7manbs8

Az a P20 nyűgös, meg drága.

000000000

igen de csak inpulzus jelegü meghajtásban...

000000000

Meg amire neki készülsz annyi idöre a lézer is végigjár a nyákon!

Ezt hányszor járta végig a lézer a festéket 1x?

s7manbs8

Kétszer mentem rá, de lehet egynél is jó volt, csak nem akartam kockéztatni, inkább ráeresztettem mégegyszer.

000000000

sima akril festék?

s7manbs8

Very Well, 9005M a típusa, 1000 Ft 400ml.

000000000

értem!
enek az akril lakk használom nem rossz család...

svejk

Tükrözi is az ára! :)

000000000

Belsö használatra megfelel....
Ha jobb kel arra meg ott van Car Sytem univerzális festékek amik elég jóárban és minöségben is!

s7manbs8

Azok mivel jobbak ?

Szalai György

Ha jól látom ezek nem csak diódák, hanem rengeteg diódából összerakott tömbök.
Talán ezekkel pumpálják az Nd Yag rudakat.
A hullámhosszuk a vörösön túli tartományba esik és nem folyamatos üzeműek.
Hogyan fókuszálnál egyetlen pontszerű pontba egy ilyen fényt?