Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Ötletnek tényleg jó, de nagyon vigyázz, mert a nagyimpedanciás áramköreidet megviccelheti, a nagyfeszültségűekre meg egyenesen végzetes lehet!

s7manbs8

Igaz, erre vigyázni kell. Kösz.

000000000

szén rétegre gondolsz a nyákon?

svejk

Igen, az elszenesedett bakelit vagy üvegszálas műgyanta csuda dolgokat tud produkálni. (pl. kúszóáramok)
Rabb Ferenc is erre utalt.

000000000

bznc93pf5

sziasztok, érdeklődöm lehet-e 2w lézerrel plexit vágni vagy gravírozni, 1szer próbáltam de nem jött össze, igaz nem is állítottam be nagyon pontosan a fókusztávolságot és nem is használtam semmi tuningot, ehhez is kell esetleg valami paszta vagy valami segédanyag?, van egy pár nm plexim kimaradva és csinálnék belőle valamit hogy ne kelljen már kidobni, ötlet meg rajz az meg már rég kész van csak eddig nem volt időm,

vjanos

Azt hiszem az átlátszót nem vágja, csak a sötétre szinezettet :(

bznc93pf5

már próbálgatom, egyre jobb

thayscj6c

Hali!
Biztos, hogy plexi? Nem minden plexi ami fénylik. Több féle anyagot ki kell próbálni. Pl. a polikarbonátot még a CO2 lézer sem szereti.

vjanos

Ja, az meggyullad :)

bznc93pf5

az biztos hogy nem polikarbonát, vegyes színű lemezeim  vannak bontásból, van közöttük tutti plexi meg valami hasonlóféle, az matt és kicsit rücsi a felülete, valami PVC lenne?
a marás nagyon nehézkes, olvad, vagy pattog, lézernek nem rossz de még valamit kell bűvölni a technikán, majd holnap is
tesztüzem

000000000

Valaki kereset itt ttl lézer dioda meghajtot itt a lehetöség...
Van egy szüksételené vált új ttl lézer dioda meghajtó max 4W diodáig...
Nekem már nincs rá szükség 6W diodához....ahoz kevéske!
Tesztelt lett igy hadra fogható azonal!
http://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=19

RJancsi

Már többször volt a fórumon, de ha még nem próbáltad nem árt felidézni: a PVC lézerezésnél (nem kevés) klór gáz keletkezik, ami minimum egészségtelen, de a gépnek sem tesz jót, sőt! Minden acél berozsdásodik tőle, az elektronikát meg szétmarja! Csak nagyon jó elszívással/elfújással próbálkozzál!!!

6x509vxe

Hol vetted a 6W-os diódát?

000000000