Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Kipróbáltam bakelit nyák panelen feliratozni, az is egész jó lesz.

Rabb Ferenc

Az ellenállásokat is így alakítod ki az elszenesített műgyantából? [#vigyor2]

Szalai György

Elektronikai barkácsoló időszakomban a logikai áramköröket tartalmazó kártyák tápfeszültségét nem csak a kártya táp bemenetén kellett szűrni egy terhelőáramtól függő 50-200uF körüli tantál kondival.
Dinamikus terhelés keletkezésének helyén, az IC táplábaihoz legközelebb is szűrni kellett egy párszor 10nF nagyfrekvenciás kondenzátorral.
A kis szűrő kondit a gyártók a panel nyákoldalán szerették elhelyezni.

Az elhelyezés módján felbátorodva szerettem úgy egyedi panelkákat tervezni milliméterpapíron, hogy a passzívakat a nyák oldalra pakolgattam SMD alkatrészekből.
Sokat egyszerűsített.
Ma már ez az iparban is természetes, hogy a panel minden létező felületére raknak alkatrészt.

frob

Elvileg a craftbot is képes az új fw-vel csak még jó leírás nincs hozzá hogy műxik...

PSoft

ezsolt74

Azért a Craftbotomra nem szívesen tennék egy lézer fejet, hogy aztán összefüstölje az egész gépet.
Akkor már inkább összeraknék fillérekből egy gravírozó vázat, arduino-val.

u6p5jr23k

Tisztelt Jedi Mesterek!

Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy egy ttl vezérelt áramgenerátort miként lehet működésre bírni?

Kínai lpt csatoló kártyám van fekete 6600 vezérlőkkel.
Jövő héten szeretném beüzemelni a kék lézerem.

Jelenleg egy 1w infrát nyúzok. Annál úgy van megoldva, hogy az A tengely jelét kapcsolom egy tranzisztor segedelmével. Csak teljes erővel működik, hiszen nincs is értelme lejjebb szabályozni...

Ha valaki venné a fáradtságot és így karácsony táján összefoglalná számomra a tennivalókat, az nagy ajándék lenne számomra ;)

Mach3-at használok. A kódot Aspire-vel generálom sima maróként van felvíve egy 0.1 mm-es marószerszám. A kapott kódban cserélem a Z tengelyt A-ra és így töltöm be a Mach3-ba. Általában parafára gravírozgatok F80-at bír a lézer. Szeretnék szintet lépni, viszont nagyon kezdőként tanácstalan vagyok.

Köszönöm!

Kelepeisz Lajos

Úgy rémlik, hogy mach3 beállításfül-output-beállítod hogy 1-es port,majd beállítod mondjuk a 17-es lábat, erre teszed a lézert,a beállítás része ennyi, innentől kezdve a a g-kódot generáló programba kell megadnod a láb számát amin a dióda van,és az m10-m11 parancsot, majd így legenerálni.
A második megoldás hogy a Z-tengely step lábára kötöd a lézert és akkor nem kell külön lábkiosztást beállítani, az első megoldáshoz a dot-g vel tudsz g-kódot generálni,a másodikhoz meg gray-val, a ködös emlékeiből ennyi rémlik, a többit majd a többiek leírják
.

u6p5jr23k

Köszönöm Lajos!
Amint összeáll a cucc, kipróbálom.
Addig is gyűjtöm az infót.
Biztos le volt már írva többször is, csak nem találom. Sokat olvastam pedig visszafelé.
Az ilyen kardinális dolgokat jó lenne leírni, feltenni a tárhelyre. Így a hozzám hasonlók nem kérdeznének feleslegesen szemetelve a fórumot.

Kelepeisz Lajos

Igen erre emlékszem, régen sokszor beszeltük, csak kb hetente megkérdik ugyan ezt és már nem sok kedvük az embereknek rongyosra írni az ujjukat.

u6p5jr23k

Ha összeáll a cucc, megígérem, hogy leírom a tapasztalataimat.

Kelepeisz Lajos

Majd íj aztán valahogy meg próbáljuk életre kelteni!
[#integet2]

000000000

jo látszik a kiss számok is![#taps]
üveg szálas nyákal nincs kedved ki probálni?[#rolleyes]

s7manbs8

Megnézem azon is majd, hátha azon is csinál valamit.

000000000