Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

9a8r3iviv

Kelepeisz Lajos

Az a baj hogy régebben, pár hónappal ezelőtt volt nálam egy másik ugyan ilyen vezérlő, és abba ugyan ezeket a képeket hívtam be, és gyönyörűen dolgozott, semmit nem alakítottam át, itt vagy beállítási gondok vannak vagy hibás a vezérlő.

Kelepeisz Lajos

Na igen, ilyennek kellene lennie.

s7manbs8

Nálad az egy bit mit jelent ?

9a8r3iviv

Biztos meg vannak az előnyei az uccnc-nek ,de fényképnél ez csak csicsa dolog , az is csak végeredményben a jó képet kizárólag 1 bit-ből nyomja.
Ez egyszerű mezei mach3 plugin,de arduino-val is meglehet csinálni /7$/, amibe biztos vagyok.
Nemsoká elkészül a gép hozzá.[#smile]

s7manbs8

Nekem olyan érzésem van, mintha a g kódban az UC értelmező a PWM értéket ha 128 alatt van akkor nullának venné, ha meg felette akkor maxon megy, akkor pont iylen képe keletkezne.

9a8r3iviv

Azt , hogy fekete-fehér , kizárólag képpontok.

s7manbs8

De attól hogy lesz akkor benne árnyalat, amit mutattál képet az elég árnyaltnak néz ki, nem sima fekete vagy fehér, hanem szürke árnyalatos.

s7manbs8

Persze olyat lehet csinálni, hogy egy képpontot felbontok víiszintese, 0.1mm enként mondjuk 255 részre és a kódban a PWM-et úgy adom meg, hogy 0-x ig megy kikapcsoltan, x-255 ig meg bekapocsolva és akkor nem kell PWM-et tudni a kimenetnek úgymond.

Kelepeisz Lajos

Kipróbáltam,  bevittem egy 1bites képet, ezt ugyan olyan undorítóan csinálja meg.

Kelepeisz Lajos

Mindegy holnap úgyis rakom vissza a DOS-os gépet és ha avval szépen gravíroz akkor a vezérlő tájékán lesz a gond.

9a8r3iviv

Hát úgy ,hogy a szürkeárnyalat kialakul a fekete fehér képből,
mivel mondjuk 0,1mm raszterrel és felbontással a pontok összemosódnak ,vagy éppen nem .
Próbáld ki ezt.

s7manbs8

Na, ez tényleg egy bites.

thayscj6c

0i8bkxjf4

Az új GRBL 1.1 egész ígéretesnek tűnik 1bit es gravirozásba
a lenti kép egy részletét 1100mm/perc picengrave
az $32=1 lézer gravir opcióval folyamatos marad az előtolás