Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Csuhás

A víz vezetőképessége számíthat, gondolj csak a villanócsövekre kívülről feltekert gyújtó elektródára. Ha lézereznék lehet hogy valami egész híg hidraulika olajjal kezdeném hűteni a csövet, ha fagyveszélyes helyen van a gép.

frob

Valamilyen szűrt víz lenne az igazi, hogy ne legyen csúnya a cső, na meg a lerakódások mindig is rosszabb hűtést adnak, de ahogy mondod is tökmindegy, igen a uv kiöli a bacikat meg az egyéb cuccokat, kivéve az oldott anyagokat, amelyek idővel kicsapódnak
Érdemes keresni ismerőst akinek van víztisztítója, legjobb az ozmózisos, mert azt ügye általában vissza szokták sózni, na a sózó cucc előttről kell kikapni azt az 5-10 liter vizet és mindig kristálytiszta lesz...

a fagyállónak ha jól tudom , majd valaki megerősít benne, rosszabb a hővezetése, ezért is lehet gond

Régebben írtam, kínai csöveknél, vagy is tulajdonképen mindegyiknél probléma, hogy a cső vize a tükrök vizével van sorba kötve, akkor azt javasoltam érdemes párhuzamosítani, hogy a tükrök jóval hidegebb vizet kapjanak, eléggé tré megoldás, hogy meleg víz jut az egyébként is nagy terhelés alatt lévő tükrökre...
de talán érdemesebb lenne a tükrökre külön kört kialakítani, és a hátsó tükör legyen a kezdő, mert az általában a kis csöveknél csak az üvegre gőzölt arany, ami a rossz hővezetésnek köszönhetően ( van vagy 2 mm es üveg a réteg és a víz között) hamar leválik...

és a sugár kombinálásra, láttam olyan megoldást is ahol a piros ment keresztül az üvegen a fő nyaláb meg tükröződött...
znse brewster windows  amire érdemes keresni és nézelődni és persze az ún brewster szög ami még sok mindent meg tud magyarázni ez ügyben

svejk

Hmmm... lehet, akkor viszont a gyantázott ioncserélt jó lehet amit a huazalszikrások is használnak.

kmajer

Idővel a gyantából beoldódó valami lerakódik és
csak savval lehet leszedni...

svejk

Ez is igaz, de tudtommal a boltokban kapható ioncserélt vizek is a gyantás megoldással készülnek, akkor az sem az igazi.

kmajer

Így van.
Sztem klasszikus desztillált víz lehet a legjobb.

svejk

Olaj helyett glicerin?

Bár én csak annyit tudok róla hogy színtelen, barátok az oxigénnel, a vadászrepülőket glicerin kenőanyagú kompresszorokkal nyomták fel oxigénnel.

svejk

Talán hőközpontoknál még hozzá lehet jutni igazi desztillálthoz.

Rabb Ferenc

Ott szerintem már évtizedekkel ezelőtt is ioncserélt vizet használtak.

Gyógyszertárban esetleg... De pálinkafőzdében biztos, azzal állítják be a végleges alkoholszázalékot. Csak nehogy kisüsti árban számolják [#pias]

svejk

Persze oszt' ha előzőleg törkölyt főztek borvirágos lesz a cső belseje. :)

RJancsi

Ha valakinek van pálinkafőzője, cefre helyett csapvízzel feltöltve tud csinálni "igazi" desztillált vizet. Vásárolni már nem igazán lehet, mert mindenhol ioncserélt vizet árulnak, ami ugyanannyi sót tartalmaz mint a sima csapvíz, csak (elvben) vízben jobban oldódó sók vannak benne ezért nem vízkövesedik annyira a rendszer.

designr

Mi RO-s(fordított ozmózis) vizet használunk pótvizeknek..(fűtés, hűtés),ezt vagy RO-után vagy van ahol még előtte lágyítjuk gyantásan..De az RO annyira kiszed mindent hogy a víz később elkezdi visszaszedni a csövekből..agresszív lessz..ez nem tudom jó-e,

Devecz Miklós

svejk

Az meg savas, még rosszabb. :)

ebalint

Ez már azért sok :
"...ami ugyanannyi sót tartalmaz mint a sima csapvíz, csak (elvben) vízben jobban oldódó sók vannak benne ezért nem vízkövesedik annyira a rendszer. "

Ritka nagy marhaság.

Már bocsáss meg.[#wow1]

/ megsértődni nem muszály