Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sxpk23a0a

Az egyik lézer egy kinai 500mw os a másik a hebo féle 5500mw os az eredetit a GRBL szoftver vezérli ugyan oda kötöttem be a nagyobbikat ahonnan a másik müködött.

sxpk23a0a

Tudom nem vagyok egyszerű eset[#vigyor3]

000000000

Köszi.  Kínai 40w-os.

PSoft

Szépek a munkáid![#eljen]

Régóta foglalkozol lézerrel?

PSoft

A kínai 500mW-os, és a Hebo-féle 5500mW-os között, nagyságrendnyi a teljesítménykülönbség.(11x-es)

"...de amikor összekötöm vele egyből kapcsolja a lézert..."
Nem lehet, hogy a kicsihez szokva, az 5,5W-os ofszet/pihentető áramát, már a munkaáramnak véled?
[#nemtudom]

sxpk23a0a

Az alatta lévő asztallapot egyből égetni kezdi

etc77f5nr

Az optika behangolására még senki nem csinált egy leírást sem sajnos :( Ő pedig gondolom csak pénzért osztaná meg, pedig nagyon sokan örülnének neki.

PSoft

"Ő pedig gondolom csak pénzért osztaná meg,..."

Én, nem gondolnám, hogy ez így lenne!

etc77f5nr

Még sincs sehol egy leírás, hogy otthoni körülmények között, még ha nem is 100%-osan, hogy lehet a lézerhez az optikát behangolni. :) A fókuszpont meghatározása egyszerűbb, pl egy hőmérővel Z tengelyt mozgatva, nyilván az sem 100%, de nem is ipari célokra használjuk, hogy minden tökéletes legyen :) Bár belegondolva az optika hangolása nem egyszerű feladat. Gondolom nagyon piciket mozgatott a lencséken, mire a legnagyobb teljesítményt kihozta belőle.

zozo

Én nem igazán tapasztaltam különbséget 40-80mm-es fókusztávolság tartományban.
Mindkét értéken "L" formájú vágásokat csináltam 3mm-es lemezen. Minden egyes L után 0,5mm-t emelkedett a Z tengely. 8 lépés volt összesen. A 40 és 80mm-es távolság esetén is 4-5db  "L" volt teljesen hibátlanul átvágva. Végül 56mm-nél maradt a fókuszpont és tovább nem foglalkoztam vele. Egy másik optika esetén érdekes lehet ismét az ideális fókusztáv megkeresése.

c2nsu773m

Hőmérő?...

Kávézacc vagy beton, az még jobb!

Tegyél rámpát alá!!!!

etc77f5nr

A KV zaccot nem tudom elképzelni, de gondolom a betonon nyomot hagy, és lehet látni a vonalvastagságot.

zozo

[#nevetes1] Ne vedd komolyan TT beírását :)

000000000

Nagyon szépen köszönöm PSoft!! Novemberbe kezdtem. vele foglalkozni addig csak kézzel gravíroztam ( azt tavaly februárba kezdtem el). Ezzel léptem tovább. Gravírozok , vágok, tervezgetek de még mindig rengeteget kell tanulnom . [#circling][#circling] Sokszor jár így a szemem amikor nehezen megy . :-)

Kelepeisz Lajos