Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

csak annyit tudnék hozzászólni, hogy nekem gyakran megszalad a víz hőfoka 25 fok körülire, de eddig még teljesítménycsökkenést nem tapasztaltam.
remélem így is marad...

5yfyyj67

Ez is hasznos infó, köszi! Legalább azt tudom, hogy ettől nem mehetett tönkre. Igazából találtam specifikációt co2 cső vízhőmérsékletére, ott 10-40°C-t írtak.
Én tápra gyanakszom, valakinek van ötlete? vagy táp tesztelésre?
Köszi

5yfyyj67

Senkinek semmi ötlet?
Táp tesztelésre sem?
Ma kíváncsiságból elindítottam, ment vagy 10 percig, aztán leállt tejesen. :/

robokacsa

próbálok elmélkedni a problémádon.
amikor a cső megkapja a nagyfeszt, ugye lilásan villódzik, namármost ha ez meg van, akkor lehet a cső lehervadt, ha nincs lila fény,lehet a táp elhalálozott.
de hogy hogy lehet a tápot tesztelni??????

NickE

15-25 fok közötti víz jó, én évek óta használom és ezen a szinten igyekszem tartani. 28-30 fok fölé nem szoktam engedni. 40 fok nagyon sok, de még ezen a hőmérsékleten is valószínűleg elmegy legalább 100-200 órát. Azért érdemes odafigyelni erre, mert egyből nem fog behalni, de a cső élettartama leeshet felére, negyedére, ..., tizedére...

5yfyyj67

Az van, hogy nincs lila fény, mintha nem kapna feszt a cső.
Tápra gyanakodom, mert ha a cső meghal, nem hiszem,h másnap életrekel még 10 percre.
Kérdés, hogy hogyan lehetne gyorsba javítani a tápot.

robokacsa

szokásos elkok cseréje?

5yfyyj67

Eddig nem cseréltem semmit a tápban.
Felpuffadva nem látom a két puffert, bár ez nem jelenti, hogy nem lehet sz@r.

robokacsa

a kisebbek is kínlódhatnak.
csere látatlanul,méretlenül. nem egy anyagi csőd kicserélgetni.

5yfyyj67

Holnap bevásárolok,a kisebbek még akadnak itthon. De a két nagy nem sajna.

robokacsa

ha meg nem jön be, kezdődhet a hibakeresés....[#vigyor4]

000000000

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy ha balsa fát (10 mm es lemezvastagságig mennék maximum) szeretnék vágni és erre építek jelenleg egy marót, akkor milyen lézert ajánlanátok? Próbáltam keresgetni de nem jártam sok sikerrel, viszont a korábbi hozzászólásokból úgy látom, hogy vannak itt bőségesen hozzáértők. :)

sunraw

Sziasztok!
Lézerezés üvegre. (2W, 445nm)
Az első, 80mm/m tempóval, fújatva, a második, 2 ütemben, 50mm/m tempóval, fújás nélkül.

https://lh3.googleusercontent.com/-9g_Ww6_nJpw/Vs1_rx7-0_I/AAAAAAAAJ-U/xb5g_nvWgfc/s800-Ic42/WP_20160224_005.jpg" border=0>

000000000

Sziasztok,

Nem rég kezdtem el CNC lézervágó gépen (Fiber) dolgozni, mely munkakörrel egy számomra új területre tévedtem. Kutakodtam a neten, olyan leírás után, mely a vágási paraméterezést megérteti velem. Már mint a vágási kép alapján, milyen paraméteren kell változtatni ha nem találom megfelelőnek. Sajnos a géphez tartozó dokumentumok között nincs erre vonatkozó leírás, és a neten se találtam. Tudna valaki segíteni nekem kezelési útmutatóban?

5yfyyj67

A sorkimenő trafója lehalt.