Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

De az, de nem érted a lényeget.
Valószínűleg az 1,6A es max impulzus áramot ki is használják ennél a diódánál mert villogtatva nagy frekvencián jobb hatásfokot ad.
De voltak az első generációs dióda lézerek ezek meg CSAK impulzus üzemben működtek, n*10A kellett ns ideig hogy a lézer hatás elinduljon de az átlag áramuk nem lehetett nagy a kis teljesítményük miatt.  

000000000

Viszont ezt a 24 dióda fényét lenne jó valamilyen optikával egy helyre fókuszálni, vannak is hozzá optikai alkatrészek, az ebay-en most olyan prizmát láttam ami két lézer fényét adja össze.  

djfgekywd

Ha végignézed a linkeket akkor az egyik pont azt csinálja és követ gravíroz vele.
Visszatérve a hűtésre, impulzusban is 1,6A-t ad neki. De nem mindegy, hogy folyamatos az 1,6A, mint a gravírban, vagy két villanás közt tud hűlni is.

svejk

Köszi, megkeresem...

000000000

Akkor lassan a gázlézerek is elavulnak ipari felhasználás szempontjából vagy mégsem.
Nem tudtam kideríteni hogy milyen projektorba is kell 18 darab 1W kék lézer meg az hogyan is működik.

Közben rájötem miért gyenge a kék lézerem aminek a diódáját az ebay-en vettem 5000-ért. Mikor leveszem az áramot és csak LED ként működik akkor a lencsén kilépő fókuszálatlan folt még kerek, elkezdem növelni az áramot és csíkokban kezd beindulni a lézer hatás -hirtelen erős koherens fény- a max áramnál viszont csak a kör 3/4 részénél indul be a lézer a maradék rész mint egy LED csak kicsit világít.
Sajnos nem tudom hogy így vettem vagy már nálam romlott el, viszont az erejét már új korába is keveseltem.

djfgekywd

24db és 1,6W és Casio A140

robokacsa

bélyegzőgumit co2 lézerrel lehet megmunkálni?
kb milyen paraméterekkel álljak neki?
sebesség teljesítmény sortávolság.

svejk

Nem van ez kissé túlbonyolítva?  
Nem hiszem, hogy hosszú életű technológia lesz.

t4fs3a8s

60w
30mm/másodperc
500-6000dpi

t4fs3a8s

robokacsának! bocsi

000000000

A szigetben a diodákat nem teljes powerel hajtják ezért ekora csak a hütés ami jobb hatásfokot igér ha több forásbol kisebb áramal dolgoznak... ez power ledekre is igaz!

000000000

van ebayen egy amerikai eladó aki power diodaákat árul és megbizható forrás!
kinai forásbol meg valo szinüleg ujra hasznositásbol kerülnek ki müszaki cikekböl min az ujra csomagolt akkuk....

Szalai György

Hogy túl bonyolult-e?
Míg nem integrálják az egészet egyetlen egységbe, addig bonyolult.
Vannak benne lehetőségek, amikből szép pénzt születik majd oda, ahol már most is túl sok van.

http://www.laserfocusworld.com/articles/print/volume-49/issue-03/features/photonic-frontiers--direct-laser-diodes--making-direct-laser-dio.html" TARGET=_fnew>http://www.laserfocusworld.com/articles/print/volume-49/issue-03/features/photonic-frontiers--direct-laser-diodes--making-direct-laser-dio.html

Azután majd ezt is átlépi a technika.

Hitted volna tíz éve, hogy egyszer összedolgoznak a Texas-iak közel tízezer darab, 16um méretű, +-12 fokot akár egy trilliószor is elfordulni képes alumínium tükröt és még egy halom SRAM memóriacellát is egyetlen DMD alkatrészbe?