Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Az előbbi Zénónak ment!

000000000

Sziasztok, a SAN hogyan viselkedik lézerdiódás vágásra, gravírozásra?

000000000

Ki az a San?

Tibcsi

Igen, nem olcsó, de megérte az árát, és hogy várni kellett rá. Jelenleg is azt használom. A szemem világa többet ér, mit az olcsó, ismeretlen eredetű. Mindenki saját döntése.

000000000

Storol-Acril-Nitril

000000000

Ejnye no! Mámeg az anyám szidod. [#worship] [#nevetes1]

000000000

Stirol-Acril-Nitril

Bocsbocs elirtam...  de ha visszakérdezel...  akkor hiába  
:)

000000000

z08dv9zyv

Átnéztem sötétben is de ivkisülést nem látok rajta, azt vettem eszre hogy inkabb negyed-fél teljesitményen csinálja inkabb

000000000

Én is találkoztam már hasonló hibával.  
Ez, tápegység cserével oldódott meg.  

mdsbpeh0a

Az lpkf állítólag a legjobb NYÁK gravírozó gépeket gyártó cég. 4 mil (!) szélességű csíkokat tud gravírozni. Ami megdöbbenbtő,hogy 4 W-os lézer használ.

mdsbpeh0a

Ja, látom. A műszaki adatok között van: 15 µm a nyaláb átmérője. Lényegében jó optika kell. A szokványos 100 µm-t valahogy tovább kellene redukálni. Így az energiasűrűség elegendő elpárologtatni a rezet. Nincs semmi festés, porszórás, köddé válik a rézfólia.

kaqkk007

Ha sikerül akkora teljesítményt koncentrálnod egy helyre hogy a réz elpárologjon mit gondolsz mi lesz alatta a hordozóval ? Ha ez így is működne nem lehet hogy a nyákgyárak már mind ezt a technikát használnák ?

djfgekywd

Nekem erős a gyanúm, hogy ez a gép fotoérzékeny panelt kapirgál.