Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Huhu, szép ára van.
Örülünk hogy kipróbáltad és hogy megosztottad velünk, [#worship]

svejk

Megmondom őszintén én az árán meglepődtem, a duplájára gondoltam.
A Keyence azért nem egy Olcsó János egyik termékével sem.

Az üzletkötő maga lézertechnikáról csak annyit tudott mondani ami az adatlapon is látszik, A NET-en van sok infó róla, úgy látom a YAG lézerhez hasonlít.
A lézeregység és a munkatér közt kb. 3 m volt az optikai kábel.

zozo

Jó hogy mondod az optikai kábelt. Én is agyaltam már, hogy mennyivel egyszerűbb lenne csak a kábelt odadobni a marógép fortuna mellé és nem az egész cumót csavarozgatni, ha éppen játszani akarok a kék lézerrel.

Igazából nem tudom, hogy működne, a dióda elé rögtön a kábel és a kábel végén elhelyezni a  
lencsét? Csinált már valaki ilyet?

000000000

Ahhoz olyan dióda kell, ami arra van gyártva. És egybe építve az optikai szállal.  
Házilag nem hiszem, hogy kivitelezhető lenne a szállal összeépíteni a diódát.  
Nekem van egy komplett 10 wattos optikai lézerem. 150 centis szállal. Sajnos a szál megszakadt a házban. Cseréltetni kellene.  
Csak ráakasztottam a marómotor mellé, és mehet a móka.  

KBalázs

Ezeknél a szilárdtest-lézerknél az optikai kábel telejesen szokványos megoldás. Melóztam cégnél egy darabig, ahol rozsdamentes anyagot ponthegesztettek, az rendesen YAG impulzuslézer volt, és ott is 4-5 méterre volt elvezetve az optikai kábel, a pneumatikusan (nem cnc) mozgatott fejhez. A két hegelô állomás közt mechanikusan váltott a gép, egy tükör fordult simán ki a fény útjából. Valahol van is egy fotóm, egy plexi-búra alatt volt teljesen sterilen és szemléletesen, átláthatóan az egész lezerees egység. De a lézer ott két komód méretû gép volt. Na ha megtalálom feltolom ma.

wvdn6us49

Sziasztok!
Segítséget, ill. tanácsot szeretnék kérni! Ideje foglalkozom már hobby marással és most nagyon felkeltette az érdeklődésemet a hobby lézer! Szeretnék belevágni egy lézerbe, elsósorban pár mm-es rétegelt falap vágására és fa felületi gravírozására! Milyen lézert ajánlanátok? A marógépemre fel tudnám tenni, csak nem tudom, hogy a vezérlőm le tudja-e kezelni...

Erről a Klaviósról vélemény?

http://www.webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=termeklap&tkod=1848

A segítséget előre is köszönöm!

000000000

Sziasztok!

Papír lézervágásával foglalkozó embert keresek, tud valaki segíteni?

000000000

Szia Gergő! Mekkora méretről lenne szó?  

Csuhás

Nyílt egy vízzel vágós tpoic menjünk oda a témával.

000000000

Helló Ibron! Ajánlom a 40w-os kínai lézert. Én morvfer-től vettem és nagyon szépen vág és gravíroz is.

2dbfy8y

ha gondolod dobj egy mailt, meg miről lenne szó, és időben mire kellene.
4W-om szépen vágja.

000000000

Sziasztok!

Nylon heveder vágáshoz/lyukasztáshoz akarok lézert használni. Lehetőleg pénztárca barát módon szeretném megoldani, így a kínai 40w co2 lézereket nézegettem.
Viszont rendelés/vásárlás előtt valahogy jó lenne kipróbálni, hogy egyáltalán megfelelne-e a célra nekem az adott gép.

Tudna valaki segíteni, ki tudnám valakinél próbálni? (fizetnék is érte)

köszi

PSoft

Van itt a köreinkben egy pár CO2 lézeres kolléga.

Talán, előbbre vinné a dolgodat...
Egy kitöltött adatlap, ahol a lakhelyed is közlöd velünk.
Van lézeres kolléga Nyíregyházán, és van lézeres a Balaton parton is.

000000000

Sorry, jogos, kitöltöttem.
Budapest vagy környéke lenne a nyerő.

5yfyyj67

Halihó,
Valakinek tapasztalat CO2 lézerrel kapcsolatban?
A kérdés, hogy mi a jele a cső elhalálozásának?
Egy használt gépet vettem amiben állítólag csőcsere volt és nem ment 50 óránál többet. Azonban jó 1m2 3mm rétegelt lemezt dolgoztam fel vele 80-90% közti teljesítményen, és most egy kb 40perces folyamatos vágás után leállt a lézer, ha újraindítom a rajzot kb 2mp után ugyancsak leáll, addig megy a beállított teljesítményen, egyből nullára visszaesik. :(
Cső vagy táp?
Szivattyú ment folymatosan, bár a hűtővíz kb 23-25 fokos lehetett.
40W-os.

KÖszi a válaszokat előre is!
Üdv,
Péter