Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Van ezeknek a lézereknek valami pontos típusa amit érdemes megvenni?

nv5firipz

Hebo87-et keresd itt a fórumon.

000000000

Köszi a segítséget.

000000000

Még annyi, hogy tudnátok e ajánlani egy 4w-os diódát meg hozzá egy lencsét?

000000000

Lehetne kérdezni az eladótol akor ki derülhet hogy ért is hozzá amit árul!
Nem biztos hogy egy ember csinálja a hirdetet marketing részét pl egy shopban több ezer terméknél...

wt8g4i4

Uraim olyan kérdésem lenne hogy akinek van hebo féle kék lézerje 5,5W az megtudja mondani kb milyen anyagokat lehet vágni,jelölni, gravírozni ?

000000000

Sziasztok. (Teljesen új vagyok még itt, szóval ha olyat kérdezek, amit előttem már sokan, akkor szíves elnézést mindenkitől)

Előző munkahelyemen volt szerencsém használni egy 60w-os CO2 lézergravírozót és eléggé megszerettem. Vágyok is egyre, de mint tudjuk, ezek a gépek nem 10-20.000 Ft-os árfekvésűek. Ebayen találtam egy kis teljesítményű (40w) gépet és a kérdésem az lenne, hogy közületek használ(t)-e ilyet valaki, ha igen, mik a tapasztalatai?

http://www.ebay.com/itm/161821561973?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>Róla lenne szó

Leginkább plexi vágásra lenne használva, 3, ritkán 5mm vastagságig, illetve fotógravírozás rétegelt lemezbe. Tudom, hogy ez a gép így, ebben a formában "nem tökéletes" tehát jó, ha van egy kompresszor, értelmes hűtő, stb stb, de szerintetek azért lehet használni, vagy teljesen gyatra?
Esetleg ha valaki Nyíregyháza környékén rendelkezik ilyen géppel (bár kis esélyt látok rá) nagyon szívesen meglátogatnám :)
Válaszaitokat előre is köszönöm.

c2nsu773m

Ne vedd meg!
Én is nyiregyi vagyok.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Jó régen láttam itt egy videót amin lézerdiódára való valamiféle túlfesz levezető eszköz volt bemutatva, úgy érzem ismét érdemes lenne feldobni mert jelen pillanatban 2db 4w-os, és 1db 2w-os kékség elhalálozásárol tudok, amik valószinüleg egy tűimpulzustol dobták el az agyukat, aki emlékszik a videó kérném tegye ki ide.

nv5firipz

Szia!  
A dióda lézereknél egy lasorb nevű alkatrészt használnak az elektrosztatikus kisülések ellen. Talán erre gondoltál?
http://www.lasorb.com/" TARGET=_fnew>link

Kelepeisz Lajos

Igen ez az, szerintem ilyent minden kék tulajnak be kellene építeni.

Rabb Ferenc

Azt gondolom, hogy ilyen brutális igénybevétel az áramkörbe épített diódát szinte soha nem éri mint https://www.youtube.com/watch?v=EX5xLMKC5E4" TARGET=_fnew>ezen a videón. Hacsak valaki nem teljesen hülye...

De a védelem ott kezdődik, hogy a diódát tartalmazó kis ESD zacsi felnyitása előtt egyenpotenciálra kell hozni mindent és mindenkit, aki kapcsolatba kerülhet vele a szerelés során.  

Gumipapucs, műszálas pulóver vagy porszívózás szinte biztos halált jelent. És utólag a LASORB sem támasztja fel az áldozatot.  

A székesfehérvári talin egy egyébként igen precíz fórumtársunk is elpanaszolta, hogy egyetlen rossz mozdulatával sikerült elküldeni a "kis kéket" az örök vadászmezőkre.

Szerintem a tuti megoldás az ilyen érzékeny alkatrészek szerelésénél egy "igazi" ESD-s szerelőasztal. Vezető gumilemez asztalburkolás legalább azon a területen ahol dolgozunk, karperec, földelt páka és a műszálas ruhák mellőzése.

Kelepeisz Lajos

Már meg ne haragudj, de egy szóval sem említettem hogy beszereléskor hogy nyuljunk hozzá, én azt mondtam hogy akiknel elszált azoknak mind egy nap csak bekapcsolták a gépet és semmi,elötte évek óta mentek, vagyis valószinüsithető hogy egy kis tulfesz volt a ludas, a videó csak egy demonstráció nyilván ilyen hatások nem érik, de ha ezt kivédi akkor valószinüleg mindent.

Rabb Ferenc

Haragról szó sincs. De azt Te is bizonyára úgy tudod, hogy túlfesz csak úgy a semmiből nem lesz. Annak oka van ha a kisfeszültségű hálótazon megjelenik egy vagy több, a berendezéseket is károsító feszültséglökés.  

Az ilyen "tegnap még jó volt, de ma meghalt" című meghibásodások oka szerintem sokkal inkább a tartós túlterhelés. Ez a gyártó katalógusadata és a kereskedő marketing dumája közti igen jelentős eltérésből fakad. A 2W-osnak (vagy több) árult NDB7875 a gyártó szerint max 1,6W. a 4W és 6W közötti NDB7K75 csak 3,6W!!!

Egy darabig bírják a túlterhelést. Aztán meghalnak.  

Kelepeisz Lajos

Hát az is meglehet hogy tartósan terhelve voltak és nyekk, az előzményeket nem tudom, de egy gyilkos tűimpulzust kaphat a számitógéppböl és a hálózatbol is.