Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

mdsbpeh0a

Nem macerás a fekete festék? A rétegvastagság, színes/matt? Milyen fajta festékre gondolsz? Nekem <10 mil (azaz <0.254mm) huzalozás kellene. Az optika egy másik kérdés, mert a sugárnyalábot jól kell koncentrálni. Általában elliptikus képe van a sugárnak, honnan lehet jó "szemüveget" szerezni hozzá? Múlt héten vettem 1400HUF-ért egy IDE-s dvd írót. Annak az optikája elvileg jónak kellene lennie. A lézer teljesítményéről nem tudok semmit (GSA-H42L), de szerintem kb min egy kaptafa.

PSoft

Ha nyomnád a "válasz" gombot,(jobbra fent)egyszerűbb lenne a kommunikáció.

Ezek szerint, nem nézted meg a #7921-es link képeit.:((
Az egyiken, ott a kérdéses festék!

mdsbpeh0a

Bocs, a szinter festékpor, ok.

guliver83

000000000

Húú, basszus!

mdsbpeh0a

A "hozott anyag" előállítása érdekes még, mivel a NYÁK tervezők nem csinálnak G kódot. Pl. gerberből, vagy dxf-ből kellene kanyarítani G kódot. Ezt találtam: http://www.vectric.com/products/cut2d.html Ezt ismeri valaki?

s7manbs8

Hogyne ismernénk. :)

etc77f5nr

https://picasaweb.google.com/113191478789899859545/NixieOra#slideshow/6169516674423467250" TARGET=_fnew>Ez a nixie óra vezérlő 2W-os kékkel készült. Ahol nincs réz, nyilván ott égette le a festéket. Lb 8x ment körbe a lézer 0.08mm raszterrel. A nyáktervet és a Gkódok Eagle-el terveztem. Szerintem a legrugalmasabb program, egyedül a az inch/mm beállításokkal lehet szívni. Furat Gkód is ezzel készült külön fileban, furatátmérőkre bontva, fúróciklussal. A forrasztást ne nézd. nem lett szép.

etc77f5nr

000000000

Szép óra gratula!
Megkérdezhetem hogy mennyit fogyaszthat az összes csö fütése?

000000000

már olcso a 2w dioda lehet épitkezni belöle...

etc77f5nr

Hát szerintem ezt nem tudom megmondani. Egy 12V2A kapcsüzemű dugasztápról megye, ami még csak nem is langyosodik, tehát nincs kihasználva teljesen. Egyébként távirányítóval kikapcsolhatóak a csövek :)

mdsbpeh0a

A nixie hidegkatódos, nincs fűtés;-)

Révész Richárd

Ha nem nagy pofátlanság, esetleg elkérhetem a kapcsolási rajzot és nyáktervet.
Régóta szeretnék egy ilyen órát.
Bár ahogy nézem nem lesz egyszerű csövet szerezni.

mdsbpeh0a

Az ebay tele van nixie cső hirdetéssel. Főleg az oroszok és a baltiak árulnak ilyet.