Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zozo

A legegyszerűbb a Z tengely használata lenne, de azt meg bekötötted már a marómotor mozgatására.
Gondolom nem akarod kiszedegetni a kábelt. Esetleg kapcsolóra teheted, akkor átkapcsolva a Z step jelet, egyik állás lézer, másik állás motor.  
(na, kihűlt a hasam, annyit dumáltam)

sxpk23a0a

zozo

Felőlem oda is kötheted, de én nem tenném semmiképp a relére a vezérlést.

8kakgh7c

Szerintem semmi képen ne kösse a relére a TTL vezérlést. Optocsatolós megoldás ahogyan a linkben van az jó. Relé késik, persze a kapcsolgatás sűrűségétől is függ.

Mindenképp OPTO vagy TRANZISZTOR vezérlést javasolok én is !

Hozzáteszem én is most építeném a szerkezetet, most vettem lézert a mechanikám kész , szoftvert MACH3-at akarok és az ENGRAVING-gal de sajnos én meg azzal nem boldogulok, kiáll hibára a MACH3.

Ebben esetleg valaki tud segíteni, MACH3 -hoz milyen programmal készítsek G kódot ?

sxpk23a0a

Na most mit tegyek?

sxpk23a0a

sxpk23a0a

Csak hogy hova kössem a GND-t meg a +-t?

sxpk23a0a

A képen szereplő elnevezésekkel ha le tudná irni valaki meg hogy felülről hányadikba nekem igy menne köszönöm.

8kakgh7c

Szia Gábor !

Itt leírta ZOZO #7891

GND  TEST az = Föld
 +    M      = STEP jel

A vagy B axis driver step jelet használnám erre a célra, mivel említetted hogy nem akarod elrontani a maró programot.
Ezért A-B -re kell kötnöd a TEST és M veztékeket.  

sxpk23a0a

Az A-B azt jelenti hogy vagy az A-ra vagy a B-re,és melyik csatlakozóhelyre a 4 közül?

8kakgh7c

igen azt jelenti A vagy B

Azt a 4 portot leírják melyik melyik a vezérlő bekötésén.

Az A tengely esetében felölről számolva a 3-a STEP 4-es a GND

sxpk23a0a

Köszönöm szépen akkor azt megpróbálom.

zozo

A te linkeden is látod.
Felülről a harmadik az nem A hanem B tengely :)

Nézd a képet, kösd a STEP P1-re és az alatta lévő GND-re.

http://buildyourtools.com/phpBB3/download/file.php?id=2668&sid=4d51738d7287d9ef4494982f1c432a07&mode=view/rokbox.jpg" border=0>

sxpk23a0a

És akkor hogy változik a mach3 beállítás illetve hozzak inkább létre egy uj profilt a lézernek?

zozo

Ha a marómotort a board reléjével akarod indítani, csak akkor kell.  
Különben felesleges.  
Az M parancsok miatt mondom, hogy ne vesszenek össze, mivel motort is és lézert is vezérelhet.