Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Már csináltam ilyet!

000000000

Sziasztok Srácok !! :-) Most regisztráltam itt többször olvasgattam az oldalt. Gravírozok kézzel és lézerrel is. Novemberbe vettünk egy 40w-os kínai lézer gravírozót és sajnos most megadta magát.  Több mint valószínű a lézercső a hibás. Honnan tudok jó áron beszerezni?

mdsbpeh0a

Kínából;-) Ebay...

mdsbpeh0a

PSoft

"Cégünk kedvező áron forgalmaz kitűnő minőségű lézercsöveket. Az általunk forgalmazott lézercsövek nem a létező legolcsóbbak, viszont megbízható gyátók termékei, melyeket sokéves tapasztalataink alapján választottunk ki."

Meg tudom erősíteni, amit a cég tulajdonosa ír.
Régi tagja Ő ennek a közösségnek.
Igaz,hogy mostanában nem ír/publikál ezen a fórumon,de...
Pld. a Co2 lézeresek/gépépítők közt, úttörőnek számít ezen a fórumon.
Korrekt, segítőkész,és hozzáértő is a témában.
Merem ajánlani mindenkinek a tudását,és a forgalmazott termékeit is.

29fbiexyn

Köszönöm a segítséget a 2W lézerrel kapcsolatban.
Akár hogy is számolgatom, valószínű hogy jobban járok egy 40 wattos co2 lézer gravírozó rendelésével. 130000ft-ból megérkezik.
Az eredeti elképzelés egy szikraforgácsoló váz felmotorozása lett volna ami egy 2 wattos lézerrel gravíroz, de szinte drágább az alkotó elemek megvásárlása. A munkáról nem is beszélve.

000000000

Köszi a segítéget, ezeket én is megtaláltam. Nem gondoltam hogy ez ennyit bír. Kínai a lézer és 3 hónapot ment. Nem állandóan de elég sokat. Ezért Ebayről nem igazán akarok semmit sem rendelni.  Próbálnék árban is jó csövet keresni .  

PSoft

Te tudod!?

Ha gondolod, összehozlak valakivel.
Ő mostanában, kínai CO2 lézergépek beüzemelésével/szervizelésével(is)foglalkozik.
Át fog értékelődni az olcsó/drága fogalma a Te szemedben is!

De, olvasd a #7960 tapasztalatát...
Reális, valós probléma!  

000000000

Engem is érdekelne hogy kaptál e valami jó választ a nyákteknikára? :-)

29fbiexyn

Jelenleg 4-500 darab 30x70mm felületű feketére oxált alumíniumba kell gravírozni. Ha ezt kibírja, már jól jártunk. Tapasztalat gyűjtés szempontjából is jó lehet, és az így megszerzett tapasztalatok alapján a szikraforgácsoló gépet is menet közben lehet építgetni.
Mindettől függetlenül szívesen beszélnék egy tapasztalt Kollégával, mert nekem sajnos még nem sok van. Elfogadnám a felajánlásod ez ügyben.

t4fs3a8s

Miért jársz jól? Ezt az 500 darabot megcsinálják neked ötöd áron! Főleg ha ez a gép a felét selejtre csinálja.

29fbiexyn

A selejt aránya igen rosszul hangzik. Elvileg az eloxált felület miatt hiba nélkül kellene dolgozni. Mind kész termék, és egy hiba kb 30000ft mínusz.
Vajon ezt a 30*70mm-es felületet mennyiért csinálhatják darabáron?

2dbfy8y

Az a nem mindegy, hogy mit akarsz rá égetni, meg az hogy számla kell e róla.
Ha nem számlás szerintem olcsón meg lehet viszonylag csinálni.
Szerintem azért nem ötöde, de harmada árban meg lehet.

29fbiexyn

Lényegében egy alumínium tömb amin fekete eloxálás van. A lényeg hogy az eloxált felület eltűnjön róla és alatta a tiszta alu látszódjon.

Kelepeisz Lajos

[#nevetes1] Ez jó bárcsak így menne, én márcsak tudom, mármit az árazást.