Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Szerintem simán viszi, én égettem ilyesmit már vele. Mailben küldök egy fotót.

nv5firipz

Köszönöm!

RJancsi

Elnézést, ha korábban volt róla szó, de az adás-vétel topicban valaki megvételre ajánlott egy "zseb" gravírozót. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy pár éve "divat volt" két hibás DVD íróból kitermelni a mechanikát és az egyikből a lézer diódát is, és ezekből összetákolni egy mini gravírozót. Csinált közületek valaki ilyet? Tapasztalat?

Szalai György

Hadd kérdezzek egyet-kettőt tudatlanságból.
Több milliméter vastag rétegelt lemez vágásakor, amit csak több körben vág át a lézer:
Eresztitek-e utána Z irányban a fejet?
Vagy a legfelső szinttől a legalsóig, a lézerlencse ugyan abban a magasságban van?
Mekkora a lencse fókusztávolsága?

PSoft

Nem szoktam állítani a fókuszon, ugyanazzal a magassággal megy a "sokadik" vágás is.
Persze, a "több milliméter" az általában csak három.
Még az elején...
Állítgattam,de nem igazán vettem észre változást/javulást.
Az általam használt lencse/optika valódi fókusztávolságáról nincs infóm.
Az "optimális" fókusztávolság nálam, 52-54mm között van valahol, a lencse felületétől, a mdb. felületéig mérve.

sxpk23a0a

A problémámmal még nem vagyok előrébb ha valaki tudna segiteni megköszönném.

zozo

Pabló és én is kérdetem már, milyen lézert akarsz vezérelni? Több infó kell, mit kötöttél már be, hol akadtál el.

sxpk23a0a

Egy kék lézert szertnék vezérelni de még semmit nem kötöttem be.

zozo

-A motorok is erről a kártyáról mennek?
-Hány tengely lesz rákötve?
-Z axis is használva van a gépeden?

A linkeden szépen le van rajzolva a bekötése, az segíthet.  

Mint említettem, erről a kártyáról csak kapcsolgatni tudod a lézert, az előre definiált teljesítmény mellett.  

sxpk23a0a

Igen a motorok erről a kártyáról mennek de azok már be vannak kötve mert a gépem már működik egy marómotorral ehhez szeretném még a kék lézert bekötni a lézert úgy vettem hogy a két vezérlőkábel fel volt címkézve egyik GND- a másik a + jel és hogy ezeket hova kössem a vezérlőmön van olyan hogy limit switch 1 2 3 4 és mellette GND ide kellene kötnöm vagy máshova?választ előre is köszönöm és még akkor érdemes a mach 3 ba egy új profilt létrehozni mert nem akarom a marómotorost elállítani és melyik port-ra kell igy beállitani

zozo

Hu bammeg, 5-ször kellett elolvasni, hogy megértsem a lényeget. Mondat végére pontot, közben vesszőt, mert rettenetesen zagyva így.

Először is akkor a lézerről, csak két bemenet van rajta, -tehát a GND ás a (+)-on kívül semmi más nincs? Ez a lézer tápellátása, ha benne van az áramgenerátor is, akkor ide vagy 5V kell, vagy 12V. Mit mondtak róla?  
Tehetnél be egy képet róla.

Ha nincsen 3-dik bement, ami a  teljesítményt szabályozza, akkor a kártyáról egy ssr-t is be kell kötni, ami a lézert kapcsolgatja.
Ezt is megbeszéljük, de előbb az újabb kérdésekre válaszolj.

sxpk23a0a

Van külön tápellátás és áramgenerátor már csak a vezérlő kábeleket kell bekötni ez a GND és a + ha jól tudom,képpel feltöltéssel bajban vagyok de ha ez segít ez a hebo-féle lézer.

zozo

Akkor gondolom, hogy ugyanaz a szisztéma a 2W-5.5W-ig. Van egy csati az áramgenerátoron, 3 PIN, az egyik Test jelölésű, a másik (középső) M, a harmadik (+).
Neked a Test és az M kell, a kártyán kösd az A tengely step kivezetéshez az M-re menő, a GND-re pedig a Test-re menő madzagot.  
Adjál az áramgenerátornak 12V-ot a piros-fekete kábelen.  
Mach-ban állítsd be az 1-es PIN-re a motor indítást. (17 foglalt az enable jelnek) Innentől M parancsokkal kapcsolgatod a lézert. De van még többféle megoldás is.

zozo

Most nézem, Step B az 1-es PIN, tehát a kártyán nem step A-ra hanem step B-re kösd az M-et.

zozo

Mint korábban írtam, a motor fordulatot is konfigurálni kell, S értéknek 100-ad adni 100% kitöltöttséghez.