Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Jó már látom!

sxpk23a0a

http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-5-axis-CNC-Breakout-Board-interface-adapter-for-PC-Stepper-Motor-Driver-with-DB25/441427546.html  
Az lenne a kérdés hogy lézer vezérlést lehet e erre kötni illetve hogy hova előre is köszönöm a segitséget.

zozo

Minden további nélkül rákötheted, de az ebayen 3.500 Ft-ért megkapod. Két lehetőséged van, vagy a 10V analóg vezérlést osztod le, vagy a PWM-et használod.

sxpk23a0a

Azt még meg tudnád mondani hogy melyik helyre kell kötni eléggé kezdő vagyok.
köszönettel gábor

zozo

Valamelyik topikban nemrég tárgyaltuk ki, de most mennem kell. Este megkeresem neked, ha nem találod. Látom Vp. megye, merre élsz?  
Annyit még, hogy a boardnak kell 12V, de jó neki pár száz Ft-os step up modul, tudok adni.

sxpk23a0a

Előre is köszönöm az egész kész van már csak össze kellene kötnöm a lézerrel plusz mach3 beállítás papkeszin lakom de járok veszprém herend tihany vonalon.

zozo

A béna topikban tárgyaltuk pár oldalon keresztül a board bekötését.
http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1154355576&order=reverse&index=6&azonosito=hobbycnc#27945" TARGET=_fnew>#27945-től indult a téma

Amúgy ott lakik tőled 2km-re a "dióda lézerek legfőbb guruja" [#nevetes1]

1. Dióda lézerhez kötöd?
2. motorok is a boardon keresztül mennek?
3. teljesítmény szabályozást is akarsz, vagy csak ki-be kapcsolgatni?

Lehet valamelyik tengely kimentről (Z, A, B)vezérelned, akkor csak ki-be kapcsolgat, vagy a motor fordulatszám szabályozást használod fel, illetve annak PWM kimenetét.  
Nálam linuxcnc-re van kötve, az 1-es PIN-en van a PWM, ez megy direktben az áramgenerátorra.  
A board-on is alapból az 1-es PIN van beállítva erre.  
Ha analóg vezérlést akarsz, akkor is ez az út, csak a vezérlő feszültséget egyik oldalsó sorkapocsról tudod levenni (vigyázat, alapból 10V)  
Sztem egyszerűbb a PWM-et használni,  mivel az USB 5V -ját használja a board, így nem igen tér el 5V-tól.  
Mach-ban is be kell állítanod a PWM-et az 1-es PIN-re, aztán már megy is. M parancsokkal kapcsolgathatod. Ha 100-as motorfordulathoz 100% kitöltöttséget állítasz, akkor S értéke lesz a százalékos kimenő teljesítmény.

PSoft

Hol?...melyik irányba?:)

Egyébként, Gábor...járt már nálam.
Meg, szerintem még...járni is fog.
[#wave]

000000000

végre valaki fáradozik is tesztet és publikálja nem csak elmeséli ....[#eljen][#oooo]

PSoft

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1247506414&order=reverse&index=24&azonosito=hobbycnc#12860" TARGET=_fnew>Ha kíváncsi vagy, itt is láthatsz egy "fáradozós" tesztet a 2W-os kék lézer,és a 3mm-es nyír rétegeltlemez közreműködésével.:))
Csak ugye...nem szeretünk(én sem) visszaolvasni.:(
Ebben az esetben, épp egy évet.
[#wave]

sxpk23a0a

Szia nem igazán boldogulok a lézerrel raktam fel egy linket ha tudsz segiteni nagyon megköszönném hogy hova kössem a vezetékeket.
előre is köszönöm üdv:gábor

2dbfy8y

Én mondjuk a 8-as lábra kötnék ha nincs pl A tengelyre, vagy a B-re.
Másik láb meg a gnd.
Meg ne felejtsd el beállítani a vezérlő programban Ugyanezt, hogy ott adja ki a jelet.
Ugye nem co2 kötsz rá? Mert azért ott kicsit másképp kell bekötni ha pwm-el us szabályzod.

zozo

Huh basszus, most nézem, ez külsőleg olyan mint amiről beszéltem, de külön  PWM nincs is kihozva rajta. Marad A, B vagy Z tengely step jele.

nv5firipz

Sziasztok!
Az lenne a kérdés, hogy a serlegek talpán lévő műanyag lapot mennyire viszi a 2W-os kék?
Fekete öntapadós lap és van rajta egy ezüst vagy réz színű bevonat.