Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

t4fs3a8s

Ja aszt nem mondtad ,hogy ilyen drága anyagra kell  
gravírozni! kb 50ft lenne a selejt a kérdőjel nem bisztos ,hogy lenne de az ördög nem alszik! áramszünet satöbbi. Szerintem ötöde.Icipici kinaival nem válalnám be!

2dbfy8y

Meg ugye ez egy tesztből derülne ki, hogy mekkora laser teljesítménnyel lehetne elérni ezt.
Egy hobbysta biztos olcsóbban megcsinálná, mint egy cég.
Hát áramszünet ellen meg sajna senki nem tud semmit tenni.
Meg gondolom, azért anyag nem menne kárba, csak újra kellene eloxáltatni. Azért kiváncsi lennék mi is ez a drága holmi, és mit kellene rá gravírozni.

PSoft

"Hát áramszünet ellen meg sajna senki nem tud semmit tenni."

Mindenre van megoldás!:)
A régi(első építésű)100W-os CO2 lézer, jó aksikkal, kb. 30-35 percet ment róla áramszünet esetén.
Ennyi idő, jó eséllyel elég lehet az adott mdb. befejezéséhez.
Még egy előny, ami ajánlottá teszi a használatát.
"Kisimítja" a hálózati fesz. esetleges ingadozásait.
Tapasztalat,hogy a cső nagyfesz tápja, eléggé érzékeny a hálózati feszültség ingadozásaira.
Ha a szomszéd épp hegeszt, az sávosan meg fog látszani a munkán, főleg gravírozás esetén.

Na szóval...
A megoldás az áramszünetre!

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Lasergep/IMG_0352.JPG" border=0>

2dbfy8y

kb mekkora teljesítményű szünetmentes volt?
Én is már agyaltam rajta.
Kb eddig kéne neki bírni egy laptop, egy 24V táp, meg egy pc táp, meg ezen kívül a 2db 200W ac szervót.

PSoft

Azt hiszem, 1,5kW-os.

De, nem "volt"...van!
Most, a 60W-os CO mellett szolgál.

000000000

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy 3mm-es poliamid lemez milyen paraméterek mellett vágható lézerrel? gondolok itt: minimum rádiusz, kúposság, élek tisztasága. Milyen lézer jöhet szóba? Mit változtat a dolgon, ha üvegszál erősítésű az anyag?  

Előre is köszi

mdsbpeh0a

Vennem kellene egy 445 nm (kék) tartományban működő JÓ MINŐSÉGŰ védőszemüveget. Hol lehet ilyet kapni? Az olcsó kínait nem szeretném letesztelni, szemet már nem kapok a meglévők helyett... Egyes honlapok hirdetnek ugyan, de nem írják a hullámhossz tartományt, sok tudatlan ember pedig megveszi és azt hiszi, hogy ezzel léptett a biztonság mezejére.

Szalai György

Tibcsi

vjanos

Egy éve kértem onnan ajánlatot, nettó 47850 volt a legolcsóbb, és 3 hetet kell rá várni...

vjanos

Nekem ez tűnik elérhető árú és egyben hiteles forrásnak:

http://www.survivallaser.com/Eagle_Pair_190540nm_Standard_Laser_Safety_Goggles/p556088_2780808.aspx" TARGET=_fnew>Eagle pair

Az enyém kb 10 nap alatt megjött.

mdsbpeh0a

mdsbpeh0a

Valószínűleg ezt fogom rendelni.

z08dv9zyv

Sziasztok, Van egy kinai 40W-os co2 lézergravirozom, nem nagyon használom de most eszrevettem hogy Néha gravirozaskor vagy vágáskor egy kis időre visszaesik a teljesitménye.
Ilyenkor az ampermérő normális értéket mutat, és valami furcsa ivkisuléses hangot ad a tápegysége. A cső sem gerjed rendesen ilyenkor csak a ket vége van elszineződve.
Mi lehet a gond ?  
Van vagy volt már valakinek ilyen gondja

c2nsu773m

A nagyfesz vezetékeket nézd meg a lézercsövön , nincs-e leesve vagy nem hiányos a szigetelés rajta,
Félhomályba nézd meg hol húzza az íveket!