Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Megépítettem a szegény ember lézerét 8000FT-ba került, 1W-os kék színű, eddig fába gravíroztam csak, sajnos a baltát még nem kell a múzeumba vinni tőle.
Alig használt 1W lézer dióda van benne az ebay-ről, meg egy kolimátor lencserendszer.

A hűtés egy 30x30 alu profil abba van belehelyezve hővezető pasztával egy CD író lézer tartó foglalata kireszelve, egy ekkora lézer diódát akkora tokba kell tenni mint a 10mW-ost nehogy rendesen már hűteni lehessen, kb 4W-ot disszipál. Az elektronika egy saját tervezésű UC3845 IC ből kialakított kapcsolóüzemű tiltható vagy vezérelhető áramgenerátor, a kapcsolást ha valakit érdekel lerajzolhatom, ez szintén alu profilba van elhelyezve a könnyű felfogatás miatt.

Balza fába írtam bele ezt a szöveget 150mm/perc sebességgel, szerintetek ez megvan 1W mert gyengének találom.

Ide hogy lehet közvetlen képet feltenni?

z08dv9zyv

Sziasztok, Kezdő lézeres vagyok, semmi tapasztalattal.  
Van egy 1.6W os Klavios lézerem amire csak ha a 12 V tápfeszt ráteszem világit a led (a TTL és az analog csatira még nem kötöttem semmit)   és kb 100-200mm/perc sebességgel akar égetni is tudok szoveget a fába.
Lehet itt a teljesitményt fokozni még? Hogyan?

z08dv9zyv

Lehet vagy kell ezeket a lézeleket még fókuszálni?

PSoft

A Klaviós kis lézer fókuszálásáról itt olvashatsz hasznos infókat:

http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1262877794&order=reverse&index=2&azonosito=hobbycnc#2606" TARGET=_fnew>© Tibor45 topic-ja.

s7manbs8

Kösz, az lehet kicsi sajnos, de azért jó, ha tudom ezt is. :)

Fli4l

Milyen sebességben? A 10mm az egy vagy több menetben?

Fli4l

Nekem valami ilyen lenne jó amit fel tudok rakni  a Z tengelyre.  

http://jhlaser.com/sites/all/themes/basic/images/PR12-CO2-laser.jpg" border=0>

000000000

a 635 mm szélességű anyagot átlehet tolni rajta

ezsolt74

A TTL-csatlakozóra 0V-5V-ot kell rákötni.
5V-nál adja le a max teljesítményét.
Ezzel tudod szabályozni.
Javítsatok ki ha rosszul írtam valamit.

4ybj8h3c8

Arra vigyázz a lézeleknél, hogy nehogy ledobd a padlóla.

5bzs27u7

Üdv a csapatnak..!
Valaki tudna ajánlani olyan progit amivel kiszámolható a vágási hossz..?
Van több dxf forma amire szeretnék vágási hoszt számolni..

000000000

Szia,
PlotCalc

000000000

...plugin CorelDraw 15-höz...

5bzs27u7

Köszönöm, megnézem..

z08dv9zyv

Igen, én is igy gondoltam csak az a furcsa ha csak a 12 v feszültség van rajta a TTL csatlakozó üres  akkor is mukodik a lézer.

Ha valakinek már be van állitva a fókusz megtudná mérni Kb mennyir van kiterkerve a fokuszcsavar