Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Az áram generátor alap helyzetben pár tized ampert ad, dióda nem bírná a sok ki-be ( 0-ra kapcsolgatást).
Lencse távolság tuti mindenkié más.
Nem mindegy milyen lencse, van sokféle.
Addig kell állítani mig viszonylag szép pontot vetít.
Ezt így elmagyarázni nem egyszerű.
De rá lehet jönni.

000000000

A lézer diodát emiszió inditástol szokták kapcsololgatni ahol elkezdödik a dioda nyitó feszültségi küszöbb ez olyan parázs szerünek látszik!

5bzs27u7

Üdv.!

Nos letöltve, de nem tudom, hogy is kellene használni.
Nem találtam instrukciót.
Tudnál segíteni benne, videó, vagy leírás..
Előre is köszönet..!

000000000

1. Run the file plotcalcX5.exe and install PlotCalc
2. Drag the file PlotCalcStarter.gms into the folder C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X5\Draw\GMS\ (where Corel installed)
3. Run CorelDRAWX5
4. Press Tools >> Options  
5. Select on the left side Workspace and click the button Import…
6. Find the file PlotCalcToolBar.xslt and press Open
7. Press Next, Next, Next, Finish, OK
8. In order to display PlotCalc panel, click the right mouse button near toolbar and enable the checkbox in the toolbar list near PlotCalcToolBar
9. Everything is set to work.

5bzs27u7

Köszönet..

Azt hiszem nekem nem fog menni, xp-m van corel12-vel. Van hozzá plotCalc.
A plotCalc nekem csak dll-t teleít... más a menüm is..
Azért mégegyszer köszönöm.

Esetleg ha nem tolakodás, megnéznéd nekem a vágási hoszt, alkatrészenként..? Csak ha nem teher..

000000000

...persze...
nekem megy xp-vel is. Olyan verziót tölts le, ami a Corel verziódhoz készült.
Azt hiszem, install lemez/file ról engedélyezni kell a makrót...

5bzs27u7

Azt hiszem ez több időt vesz igénybe..
Irok e-mailt.

000000000

Optimalizált nagysebességű Robsy CNC lézer képgravírozás 2 W kék lézerdiódával.

http://robsy.hu/laser2015/Robsy-laser-engraving-3.jpg" border=0>

http://robsy.hu/laser2015/Robsy-Laser-Engraving-3.mpg" TARGET=_fnew>Robsy CNC lézervezérlő videó.

PSoft

Jó is,gyors is!

Mi a "munkadarab" amire lézereztél?

000000000

Köszi.
3 rétegű hullámpapírra készült ez a teszt vonal (1.6 mm széles) alakzat, ami egy 157*196 raszterméretű fekete-fehér képen belül helyezkedik el. Az X, Y raszterlépés 0.1 mm volt, gravírsebesség 100 mm/s a Robsy programban. A programban fut egy kis X-Y koordináta optimalizáló modul, ami a sorokon belül csak azokon a területeken működteti a lézert, ahol fekete pixel is van, így pl. egy ilyen alakzatnál sok-sok időt lehet nyerni.
Persze ehhez kell némi egységugrás technika is a gyorsulási rámpáknál, de erről már sokat írogattam a topikomban. A videóban a lézergravír gyakorlatban is lehet látni, érzékelni ennek a step/dir jel képzésnek a hatékonyságát, dinamika növelő előnyét a Robsy CNC vezérlő kapcsán.

Kelepeisz Lajos

Van esélyünk ezt a kis csodát élőben is látni a Fehérvári találkozón?
Amúgy nagyon látványos a videó, habár picit rövid volt, de nem az volt a cél hogy órákat nézegessük.[#wink]

nmnrsytc

Szia PSoft !
Nem a "ezt készítettem CNC gépemmel"-be írok
Nagyon jó ötlet ez a segédanyagos gravír.
Ki fogom próbálni az anyagot CO2-val.
Egy másik alternatíva a bádogos festett alu lemez.
Az is olyan "ipari"nak hat gravírozva.

PSoft

Köszönöm!

De...nem csak azért van az ember gerincvégződésén az a "focilabda" szerű képződmény,hogy legyen hol a táplálékot bevinni.:))

CO-nál,a "klasszikus" segédanyagos gravírozással(a klasszikust,az arra a célra gyártott segédanyagra értem)szép dolgokat lehet csinálni,ha van az embernek kis fantáziája.

Szerintem,ez a Cink-Alu spray megállja a helyét a CO-nál is.
A festett bádogoslemez is nagyon jól gravírozható CO-val,vektorosan,és raszteresen is.
Pont ugyanúgy,mint ahogy a kis 2W-os kék lézerrel is.

nmnrsytc

Van még olyan fellelhető alapanyag a lézerhez amit Te nem próbáltál ki ? :)

000000000

Szeretnék DotG vel fára égetni lézerrel, most töltöttem le tehát most ismerkedem vele most látom először, ez marógéphez van, milyen módosítások kellenek hogy lézerrel működjön?