Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

somma

Tisztelt " Fórumlakók" - laseresek!
Egy kollégám segítségkéréssel fordult hozzám, mert nemrég vásárolt KÍNAI csodamasinából kijött az azt működtető füst. A gép így néz ki:
http://imgserv.com/X2v
A vézárlő panel pedig ilyen:
http://imgserv.com/X2y
Abban kérném segítségeteket, hogy ha valakinek van ilyen talonban, vagy kapcsolási rajza, vagy gyorsjavítási lehetőséget ismer, akkor írjon a kollégámnak privátba. A ribi1951@ gémailpontkom címre.
Köszi somma

x5izpkum

valaki épített már olyan gépet, ahol a lézercső mozog, és csak egy lencse van előtte, és így jut a sugár az anyagra? (mintha cnc gravírgép lenne, csak a főorsó helyett egy komplett lézer van. (ez min 5-10kg, a kínai cső esetén még a vízhűtés csőveit is vonszolni kell) A Mach-Tech kiállításon volt egy cég, akik ilyet is építetenek, és állítólag 2m/s mozgást tudnak elérni. (fogasléces hajtással)

4ybj8h3c8

ISEL Z- tengely 22 kg.
De jó lenne, ha csak 5-10 kg lenne.
Nem olyan nagy súly az a lézer.

x5izpkum

Közben másokat is kérdeztem, és nem biztos, hogy olyan jót tesz a lézercsőnek, hogy több g-vel gyorsul lassul, maradok a hagyományos tükrös, lencsés megoldásnál. (a gép bírná a lézercső súlyát, de a lézercső nem biztos)

4ybj8h3c8

VKI-ban a becsomagolt Spektrát kilökték az ablakon azzal a címszóval, ha nem kapcsol be, akkor rossz volt.
Orosz tanklézert pajszerral kellett lefeszíteni a fadobozba szerelt talpakról, az U sín rá volt csavarodva a rögzítőcsavarokra.
Sokat bírnak. Ha nem, akkor hibás a konstrukció.
"Ócó, kisz kínai" nem bírja a strapát.

PSoft

Ehhez képest,"Óccó, kis kínai".....

100W-os kínai cső,gépvázra felszerelve,két gumizott belsejű "csöves" bilincsben rögzítve.
Első bekapcsolás,víz áramlik,nyomja a szivattyú.
A csőben maradt egy légbuborék,amit a szivattyú,sehogy se akar áthajtani.
Két bilincs fellazít,mondom fordítok kicsit rajta,hogy a buborék kitaláljon a csonkon.
A fordítás meg is történt,kb.8-10fokot fordítottam a csövön a fellazított bilincsekben.
A beszorult buborék ki is ment egy pillanat alatt,egy halk "pisszenés" kíséretében.:(

Hát,semelyik CO-s kolegának sem kívánom azt a hangot hallani!

Kicsit "megfeszült?" a nagyfesz kábel a cső fordítása közben,és egyszerűen kitörött a cső falából az a húzott üveg "csöcs" ami a nagyfesz bevezetése körül van.[#csodalk][#rinya]

Egy pillanat alatt,egy óvatlan mozdulattal...küldtem a kukába a vadiúj 100W-os csövet!:(((

A csövet vizsgálva,a nagyfesz csonknál,alig pár tized mm volt az üvegből húzott "csöcs" falvastagsága!!!!

Így jártam 'anno...okulásként,másoknak.

c2nsu773m

Én kettőt nyírtam ki hasonló módon, aztán megfogadtam hogy csak reci csövet veszek legközelebb, annál nem áll fent ez a veszély.

robokacsa

egy kis infót kaphatunk a reci csőről?

000000000

Sziasztok!
Lézerrel való munkához szeretnék munkavédelmi szemüveget vásárolni Budapesten. Biztos volt már a fórumon a téma, de nem találom, valaki megmondaná, hol találom?
Köszi!

mxjj54gxi

Egyáltalán nem értek hozzá, de

ezt nem tudja neked egy üvegtechnikus újra összerakni?
Csak azért kérdem, mert egészen extra dolgokat képesek megcsinálni.
Itt pesten, a Kálvin térhez közel, egy mellékutcában dolgozó technikussal én már elég rafinált dolgokat készíttettem el, és mégcsak veszett drága sem volt

PSoft

Nem az üvegtechnikus a gond,az még lenne.
De,ha csak ezen múlna a siker,magam is meg tudnám oldani ezt a részét.

Az a gond,hogy a "halk pisszenéssel" a cső töltete is légbeszállt,semmivé lett.:(
Még az újratöltés is megoldható lenne,na de...mivel???
A speciális,több összetevős gázkeverékről,semmi föllelhető infó nincs.
Titok övezi a gáz összetételét.:(
Anélkül meg,mit sem ér az egész tortúra!

mxjj54gxi

Ja értem. Én azt hittem a gázt folyamatosan adagolhatják a csőbe, és ismert az összetétele

PSoft

Igen,az átfolyós csöveknél úgy van.

De ezek az "eldobható/egyszer használatos" tömegcikk,olcsó kínai csövek,fix töltéssel,ismeretlen gáz összetétellel.

vjanos

Ha drágát akarsz, akkor a Trodimp cégnél van polcon (47+tréfa).
Nekem nem sikerült máshol több heti, havi igérgetés után sem itt lelem. Rendeltem az USA-bol...

000000000

Nem értelek titeket.
Itt rinyáltok, (a rinya modiellenes?) pedig van a csapatban, aki elemezné GC-vel, ICP-vel...
Kaphatók ALT minőségű gázok is! Valaki összekeveri. Valaki tölti.  
Vállalkozás, ez most támogatott, mi meg inspiráljuk!!!