Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Újra vissza-visszatérő téma ez a cső regenerálás/újratöltés.

Több érv íródott le már itt pro és kontra,mellette,és ellene is.
Most sem az újratöltéstől indult a gondolatmenet,hanem a #6268 bejegyzéséből,miszerint...

"Ócó, kisz kínai" nem bírja a strapát.  

Erre a silány minőségre hoztam én,és még mások is példát.
Hogy aztán megint az újratöltésnél lyukadtunk ki...
[#wave]

000000000

na, jó...[#worship]

000000000

Nekem is hasonló kérdésem lenne, ha meglesz az 1W os kék lézerem ahhoz milyen szemüveg ajánlatos?
Jó hozzá a lánghegesztéshez használt sötét "napszemüveg"?

cxmcdtrx

Visszatérő téma a szemüveg is.
Én továbbra is erre szavaznék:

http://www.survivallaser.com/Eagle_Pair__190-540nm___800-1700nm_OD5_Laser_Safety_Goggles/p556088_11309234.aspx" TARGET=_fnew>Eagle Pair® 190-540nm & 800-1700nm OD5 Laser Safety Goggles

000000000

Mi a kamerás megfigyelést ajánjuk abol sosincs baj ha szemügyre ke veni power lézert de szemüvegel félre lehet nyulni!
Mi van ha nagy munka buzgiság alat elfelejted felrani a hiper szuper szemüveget is?

PSoft

Te legalább konkrétan megnevezted,hogy a leendő "1W os kék lézerem"-hez.

Ezzel szemben © soma csak annyit írt,hogy "Lézerrel való munkához szeretnék munkavédelmi szemüveget".

Én azt mondom,hogy mindenki az adott/alkalmazni kívánt lézer hullámhosszához válasszon védőszemüveget.
Csak az a szemüveg védheti meg a felhasználót biztonságosan a szórt sugárzástól,amelyiket a szemüveg gyártója az adott hullámhosszra ajánl.

Itt ugye elsősorban,szórt sugárzásról beszélünk.
Gondolom senki sem akar direktben belenézni a lencsébe!(még...napszemüvegben sem):)

2vkx6unz

Például az OCL kft forgalmaz UVEX/Laservision gyártmányú védőszemüvegeket. Ez sem olcsó, de a kínai csodákkal szemben itt sokkal több információ van a szemüvegekről mid a szűrt hullámhosszak mind a szűrési minőség tekintetében. Van nekik fémgőzöléseel üveg hordora készített is. Itt nézheted meg: www.ocl.hu  
Mellesleg nekem is kínai van mert ugyan lézerrel csak egyszer lehet hibázni, de nem szándékozom direkt a lézerbe nézni, viszont ennyit nem tudok kifizetni a hobbira. Ha iparszerűen használnám akkor persze vennék egy UVEX-et.

Egyébként egész bizotsan fel fog tűnni a szemüveg hiánya mert a kék lézerhesz való meglehetősen porosas színben mutat mindent :)

Egyébklént a Laser visionnál lehet megfelelő végelmet bizotsító lemezeket is venni amibő betekintő ablakot lehet kászíteni a gépre.

000000000

Köszi a választ, ha beírtam volna, hogy milyen lézerhez kell, nem tudtam volna meg, hogy a hullmáhossztól függ. :)

x5izpkum

A gyári töltő munkaállomás valami 20millió Ft állítólag. Egy nagyobb importőr mondta nekem, hogy ezért nem vettek, meg inkább mindenki Ausztriába/Németo.-ba hordja töltetni.
(2-3ezer Euro, teljesítménytől függően)

000000000

Nem 2 - 3 száz Euró?

4ybj8h3c8

Olyan nincs, amit nem aranyból építenek meg?

zozo

zozo

mA persze mW akart lenni...

PSoft

Már előbbre is linkeltem én is,más is.

Egy szép,kiforrott,letisztult konstrukció...https://www.kickstarter.com/projects/1537608281/lazerblade-the-affordable-laser-cutter-engraver/description" TARGET=_fnew>Darkly Labs.

Ha jól tudom,van fórumtársunk,aki már "honosítja/adoptálja" ezt a tetszetős jó kis mechanikát.:)