Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Hogy ne lenne!!!:)

Egyszer régebben a © KoLa felsorolt jópárat.
Na,azokból azt hiszem,még...egyet se próbáltam ki.:)
De,most is van egy 'legújabb' ötlet....
Persze ez mind,nagy részben csak "játék" de,jó játék!:))

000000000

Üdv Lajos! Örülök, hogy tetszett a demovideó.
Mit csináljak, ha ilyen gyors mozgásnál a videó is rövid.:) Valamelyik kiállításon lehetséges hogy láthatod, idén nem tudom lesz-e Pesten ilyen rendezvény, Dcsaba rendezésével.

Kelepeisz Lajos

Remélem lesz szerencsém látni.

PSoft

Köszönöm a választ.

A hullámpapír,nekem is kedvenc "teszt" alanyom.:)
Gyakran megfordulok egyik nagy hullámkarton gyárunkban...
Rengeteg fajta,és nagyon jó minőségű kartont is gyártanak.
Megfelelően választva sebességet/teljesítményt,szépen,és kontúrosan lehet gravírozni a kartont.
Ha jól választasz paramétereket,még "fehéret" is tudsz gravírozni a barna felületre.:)

Tudom,tudom...
Az "egységugrás"...
Biztos,hogy igazad van,de...ebbe,most ne bonyolódjunk megint bele.:)

"...X-Y koordináta optimalizáló modul, ami a sorokon belül csak azokon a területeken működteti a lézert, ahol fekete pixel is van,...

Ezt,hogy is értsem?
Nálam is csak ott működik a lézer,ahol fekete pixel van.:)

2vkx6unz

Persze, de Tibor gépe csak addig mozog amíg van mit pirítania, és nem úgy mint egy nyomató. Mivel itt nagyon keveset kell mozognia nagy gyorsítás és nagy lassítás kell. Persze ez egy kicsit speciális kód volt, de nyilván egy szaggatott vonalat is úgy csinál Tibor, hogy ott ahol nincs mit égetni ott gyorsabban megy mint ahol kell pirítani is. A munkaidőt csak úgy tudod csökkenteni ha nagy a gyorsulás és a lehető legrövidebb idő alatt eléri az "utazó sebességet" a gép és onnan hasonlóan gyorsam meg is tud állni.

PSoft

Igen,ezt mondom én is!

Nem úgy,mint egy nyomtató.
http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Munk%e1k/2W-os%20l%e9zer/Tesztek/M%e1zas_feh%e9r-csempe/IMG_4101.JPG" TARGET=_fnew>Sorról sorra megy,de csak a kontúrok között,ahol dolga van.
A világos részeket nem járja be,miért is tenné?

000000000

Persze, mert ahogyan írtad: "szigetmarással" készült a cicás kép,45 fokos raszterrel,majd a kontúrok mentén egy körbejárással fejeződött be.

Te az előzőek alapján egészen más módszerekkel, technológiai sorrenddel dolgoztál, nem vizszintes sor letapogatású egy menetes dot kép gravírral dolgoztál, mint én abban a videónál, így nem is összehasonlítható a két gyártás az eltérő módszer miatt.
Ráaádásul nálam nincs G kód, csak kép kell, a képadatok kerülnek valós időben feldolgozásra. A duplikált információs adatbázis (kép és G kód )nem szükséges, logikátlan, hiszen így csak "szennyezzük" a környezetet akár több millió G kód sorral. Ez felesleges műszaki kockázatok sokaságát teremti meg, ráadásul kénytelenek vagyunk ehhez a speciális lézer gravír feladathoz a butuska és erre nem optimális CNC vezérlő képességekhez igazodni.
Ezt érdemes elkerülni, ha lehet.
Sanyi pedig a 6358-ban a további fontosabb dolgokat jól összefoglalta, amitől valószínűleg nagyobb és más a Robsy dinamika a végrehajtás kapcsán.

nmnrsytc

A hullámpapír nekem is kedvenc teszt alanyom.
Jó lenne ha kb. 50*50cm lapokat tudnák szerezni valahonnan .
Adós vagyok a gyerekeknek a Star Destroyer szeletekből összerakott modelljével.

PSoft

Persze,persze...mindkettőnk más "technológiát" használ.
Így aztán mint ahogy írod is...
"így nem is összehasonlítható a két gyártás az eltérő módszer miatt."

Ez azonban nem zárja ki annak a lehetőségét,hogy mindkét módszerrel lehessen eredményesen..."alkotni".
Látom,és nem vitatom a Robsy alkalmazásod(alkalmazásaid)előnyös tulajdonságait.
A nagyobb,és más dinamikára bizonyíték a kis nyúlfarknyi Robsy CNC lézervezérlő videó is.

A G-kód,mint valami káros,"környezetszennyező"???
Elgondolkodtató!:)

000000000

Van egy régi mondás. Almát az almával. Körtét a körtével.
Az a pici vektor az semmi. Valós következtetésekre nem alkalmas.  
Egy teljesen azonos fotó, változatlan formában és méretben, hitelesen gravírozva.  
Na, az mutatná az előnyt vagy a hátrányt.  

PSoft

"Egy teljesen azonos fotó, változatlan formában és méretben, hitelesen gravírozva."

Még annyival egészíteném ki,hogy azonos alapanyagra,ki-ki az adott/használt,vagy legjobbnak ítélt technológiával.
És persze,a kék 2W-os lézerdiódával.:)

(Megjegyzem,előbbre © svejk is fölvetette már ezt a "tesztet" csak Ő valamelyik TV-s monoszkóp ábrát javasolta teszt alanynak.)

De ha már fotót említettél...
 http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/Vegyes/seobagoly.jpg" TARGET=_fnew>Akár,ez az ismerős kép is lehetne.:)

Én...nyitott vagyok!

s7manbs8

"A G-kód,mint valami káros,"környezetszennyező"??? "

Lehet, 1983-ban még nem volt mindegy, dea am, mikor Gigabíte ráfér és ugyanolyan gyors valami, akkor nincs értelme ilyenről beszélni.

000000000

Üdv!
Megvan mindenem a kis lézer projektemhez, csak hát sajnos nem tudom bekapcsolni mach3-on keresztül.. :D
Van egy kínai 3 tengelyes vezérlőm, és nem tudom hogy kellene kapcsolgatni a lézert.
Olvasgattam neten, hogy M3 és M5 paranccsal kellene menjen, viszont mit kell beállítanom hozzá, hogy a mach3 ki is adja a kis vezérlőmnek? Hányas pin-t kell, és minek beállítani? Esetleg hogy tudnám mérni ezt, hogy bekapcsolt-e vagy sem? (A vezértő 1-es pin=enable, 2-7 = motorok, 10-13 és 15=bemenetek [végálláskapcsolók, stb..], marad a 8-9, a 14 és a 16-17-es pinek. Próbálgattam már, de nem sikerült sehol mérnem semmit.)
Tudna esetleg valaki segíteni? Köszi!

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/150602/pin_kiosztas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>