Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

http://www.imgserv.com/images/2015/06/10/mDPy9XcUO.jpg" border=0>

Kelepeisz Lajos

Nagyon ígéretesnek tűnik, gratula!

ezsolt74

Köszönöm.

000000000

Nem tudom milyen teljesítményű csövet szeretnél vásárolni.  
Azt, mindenképp érdemes tudni, hogy a CO2 csöveknél általában valós arányos minőséget takar az ára.
De, élettartamára is érvényes. A drága cső élettartamra számolva olcsóbb. És, persze, jobb a minősége is. Gravírozás, vágás szempontjából. És, vágási sebességben is.  
A fény pontja is jobb a minőséűinek.  

Amit általában a Hobbysták megcéloznak. A 70 centis 40 wattos cső. Ezek a élettartama kb 1000 üzemóra. Az utána következő minőség már 3 ezer órás. Ez az átlag, középszint.
De, vannak 10 ezer órásak is.  

Tápot mindenképp szabályozható vezérlésűt (pvm) érdemes venni. Sokkal nagyobb a használati lehetősége.  
Szerintem, olyantól érdemes vásárolni, aki szettbe árulja.  
Esetleg, vezérlővel, programmal is vehetsz. Ha, vezérlőt is veszel. Olyat vegyél, ami vektorosan is dolgozik.  

Lehet, én is beszállnék a rendelésbe.    

A németek jobb csövet gyártanak, árulnak. Nézz szét abban az irányban is.  

000000000

Ezt szépen összehoztad!

Milyen lézer lesz hozzá?

ezsolt74

Most csak egy 1W-os 808nm-es van de szeretnék beszerezni egy 2W-os kéket.

ezsolt74

Ha valakit érdekel akkor a Thingiverse-re felraktam az összes kinyomtatható alkatrészét.

000000000

Biztos érdekelne többeket. Ha mindenki elérhetné. Oda, nem jellemző, hogy az itteniek járnak.

Ez a gépváz, megérdemelne egy, 4 Wattos kéket.  
Javaslom, inkább arra hajts.

ezsolt74

A 4W-os nekem sajnos nagyon drága.

4ybj8h3c8

Hm. Ügyes ez a kétoldalas hajtás.

ezsolt74

A lehető legegyszerűbbre szerettem volna elkészíteni.
Csinálhattam volna Corexy-re is de az egy kicsit összetettebb lett volna.
Mivel lézergravírozásnál az Y tengely úgyse megy gyorsan csak az X ezért az X kocsin lévő léptetőmotor súlya lényegtelen.
Így mindent alkatrészt egyszerűbben meg tudtam tervezni hozzá, majd kinyomtattam 3D nyomtatóval.
A 12-es lineáris rudak és a hozzá való 8db csapágy kb 10000Ft volt az alu profil és hozzá az összekötő csavar szettek kb 6000Ft a kinyomtatott alkatrészek talán 2000Ft a 4db csapágy 1500Ft ,GT2-es bordásszíj hozzá a szíjtárcsával kb 3000Ft , a kábelláncot még régebben vettem kb 3000Ft-ért.
Így a váz és a komplett mechanika 26-27000Ft volt összesen.

000000000

Mennyibe kerülnek az 1, 2, 4 wattos lézerek?

PSoft

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1400217192#21504" TARGET=_fnew>Itt egy válasz a kérdésedre.
Egészen friss,ma délutáni árakkal.:)

000000000

Nem kevés, én vettem az ebay-en egy 1W-os kék diódát ötezerért meg lencsét 1500 ért, az áramgenerátort meg magam építettem persze kapcsoló üzemű nem melegszik. Most 5W os infra lézer diódára gyúrok, sajnos a dollár magas ára miatt 100$ 28000FT ra jön ki volt idő amikor 18000 lett volna csak.

PSoft

De ha ennyire tudod,akkor miért kérdezed?

Meg,ha " Most 5W os infra lézer diódára gyúrok..." akkor miért az 1, 2, 4 Wattos lézereket kérdezed?
[#nemtudom]