Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Semmi olyat nem találtam ami baj lenne. Volt hogy 4soron keresztül ment 2 soron keresztül nem. De jelenleg nem is a Dotg most a probléma inkább a késleltetés :). Elküldöm a kódot.

etc77f5nr

Ha kapok egy címet :) A fórumos üzenetküldővel nem tudok fájlt küldeni.

s5f8tmfv3

Küldtem email címet.

PSoft

Egy tapasztalat,amit most írok.

Még,az 1W-os pirosnál történt.
Az energialáncban vezetve a lézer kábele a fejhez.
A kábel ugyanaz a kéteres,piros/fekete színű "hangszóróvezeték",ami a 2W-os kéknél is.
Az "X" tengely energialáncában,a rengeteg mozgástól,hajlítgatástól egyszerűen megszakadt a hangszóróvezeték egyik szála.
Gyakorlatilag,ugyanaz a jelenség volt,mint nálad.
G-kód hibátlan,de soronként rapszódikusan,hol volt lézer,hol meg nem.
Műszerrel mérhető volt a szakadás a hangszóróvezeték hajtogatása közben.
Szerencsére a dióda nem károsodott a kontakthibától.
A hangszóróvezetéket jó minőségű kábelra cserélve megszűnt a hiba.
A 2W-os kék gépre telepítésekor első dolgom volt a hangszóróvezetéket kábelra cserélni.

000000000

Keresem arduino vezérléshez Grbl legjobb megoldást kép gravirozásra!
Sajnos igen eltérö a G és M az az post rész mach3 és grbl közöt !
Valaki van tapasztalata http://www.picengrave.com/PicEngraver%20Pro%205%20+%20Laser.htm" TARGET=_fnew>PicEngrave Pro 5 rel?
Vagy lehetne késziteni post DotG ba grbl hez?

Fli4l

Sziasztok!
Van valakinek atlátszó plexi gravirozásban tapasztalata esetleg munkája? Laser Diodaval persze? Teljesitmeny hullamhossz erdekelne.

etc77f5nr

Az itteni tapasztalatok a kormolás vagy festés majd letakarítás. Nekem működött kék lézerrel. Co lézerhez nem kell festeni sem és vágja a plexit kényelmesen. Elszívás nagyon javasolt.

etc77f5nr

A DotG-s problémára rájöttem. M10/M11 paranccsal volt valami probléma. Leszedtem a postprocit és mostmár hibátlan. Szakadás nincs.

Fli4l

Köszi!
Milyen teljesítményű kék és hullámhosszú a kék lézered?

etc77f5nr

Papíron 1.6W talán 2W 445nm. 1.5A-el hajtva.

Fli4l

Fli4l

Még annyit lenne jó tudni, hogy ha a CO2 laser 10600nm a hullámhossz. Az acryl plexi-nek milyen  hullámhossz jó vagy teljesítmény. 808nm-es 40W-os mire elég?

000000000

Szia, az enyém 12W CO2, 10mm plexit szépen átvág..

s7manbs8

Pont kérdezni akartam, hol lehet plexit vágni Debrecenben és milyen vastagságig ? Te meddig bírod elvágni és milyen terület nagyságot ?

000000000

635*457 mm