Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

nv5firipz

Szia!
Nem tartom illetlennek :)
Én vagyok.

x5izpkum

Szerintem 2,500USD-ért csak kínai csővel lehet gépet venni, az meg nem profi, főleg nem gravírozáshoz. Vágáshoz jó. Egy léghűtéses (nem kínai) CO2 csővel szerelt gép inkább 4-5ezer USD (10éves használt). Cégtől gond nélkül lehet ebay-en vásárolni, de magánszemélytől csak PayPal-en keresztül tenném, nehogy gond legyen.

000000000

ami nekem van egyszerü analog feszültség szintü optos visszacsatolásal müködik semi encoderes pozicio figyelésés de a tehetetlenség erös mágnes gondoskodik igy marad pozicioba de a tulendülést sima optos megoldás van de igy is elég gyors kis szerkezet 40...45kpps tudja megfelelő dac ilesztésel....

4ybj8h3c8

Érdekes lenne, ha még egy encodert is mozgatnia kellene szerencsétlen tengelynek. Az optoval tökéletes zárthurkos rendszert alkot, annál jobb ide nem kell. Gravírozáshoz bőven elég 5K, max 10K, azon a tempón alig van jelentősége a visszacsatolásnak. 15K-val már tökéletes villogásmentes ábrákat lehet rajzolni.

3sh8cr9ju

És esetleg tudnál ajánlani valami konkrét,gépet vagy típust nekem?

000000000

15K sajnos nagyon lassu pláne animáciot akarsz ahogy irod villogás mentesen olyan2..3 fokkos kitérésel!
De maradjunk az ipari gravirozásnál az már precizebb az encoderes visszacsatolás kell nagy sebbeségnél mert ott már eletromágneses tartóáramal kontroláják a tehetetlenséget kevés a fix mágneses megoldés nagy sebbeségnél....

000000000

4ybj8h3c8

2-3 fokkal kilométerekre rajzolhatsz, az lófütty. A kristályscannerek oda jók voltak, jó lézerrel még akár élvezhető is.
15K-val 40 fokkal nyugodtan lehet rajzolni animációt, az animáció sebessége lényegtelen, ilyenkor a pontszám határozza meg a villogást.
Az enkóderes érdekes, biztos sok értelme van az enkóder mozgatásának és a tömege kompenzálásának.

Kedvet kaptam hozzá, összerakok egy scannert és a hozzá való végfokot, kipróbálom a gravírt.

000000000

ez egy régi lpt portos dac volt anno ez olyan 15...20kpps de elégé villozik rajzilási szög 5...10fok
http://users.atw.hu/jeges2009/_private/video/animacion2.avi

4ybj8h3c8

Ismeretlen hiba, nem lejátszható.

Mondjuk LPT-től ne várj sokat, az nem csoda ha villog.

nv5firipz

Gravírozásnál nem kell nagy sebesség mert nem egyszerre rajzolja meg a képet, hanem a lézer teljesítményétől függő tempóval végigjárja az ábrát.

4ybj8h3c8

Ezt mondom tegnap óta.

4ybj8h3c8

TLC-7528 elég karcsú ide, érthető ha villog.

000000000

vlc player

000000000

ez kiss tejesitményné igaz hogy nem kel nagy sebbeség ott nem tudsz rövid inpulzusokal nagy teljesitmént belöni....