Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Köszönöm a gyors tanácsokat! A visszacsatolása 90%, hogy optikai. Szerintem hétvégén foglalatoskodok vele tovább, ha addig nem születik megoldás.
Most ballagás, meg egyéb hasonló programok lesznek hirtelen, talán valamelyik kollégám még játszadozik vele. Ha nem, akkor szombaton folytatom.
Elvileg egy ilyen tükörfejünk van is tartalékban, csak a szervizből kellene valahogy visszakapnunk. Azon a tükrök voltak beégve, amiatt küldtük javíttatni.
Most egy kicsit sürgősebb lett a dolog :-)

Azt lehet, hogy még kipróbálom, hogy a két vezérlőt felcserélem. Ezzel legalább azt le tudom szűkíteni biztosan, hogy a vezérlő, vagy a motor a rossz.
Vagy esetleg a visszacsatolás...

Ha végképp nem jutok vele semmire, szerintem jelentkezni fogok.

4ybj8h3c8

Optikait egyszerű kimérni, leveszed a tekercseket, megtáplálod a rendszert és egyszerűen kézzel mozgatod a temgelyt. A két oldal külön jön vissza, sima DC jelet keress, ami a mozgásra változik. A két oldal elvileg egy differenciaerősítőre megy, ott már nullához képest kell vándorolnia a jelszintnek.
Cserét nem ajánlom, össze vannak szabályozva a végfokok és a scannerek, ha az optika nem hajszálpontosan egyforma, akkor elég durván megránthatja a végfokot az eltérés.

Peppe

Üdv Urak,

Szerintetek ezzel:
http://www.aliexpress.com/store/product/2000MW-laser-AS-2-big-DIY-laser-engraving-machine-diy-marking-machine-diy-laser-engrave-machine/424291_32235621325.html

Lehetne Kapton fóliát vágni?(100um-150um vastag) Paszta maszk készítéshez szeretném  
használni.
A munka terület is elég.

Előre is köszönöm

s2k5ycubj

2000MW??????????????????
[#guluszem1][#guluszem1][#guluszem1][#guluszem1][#guluszem1]

Ekkora teljesítménnyel bármit...

2dbfy8y

Csak nekem ez a fólia gyanús, úgy látom 400fokig hőálló.
Kérdés, mit kezd vele a kék laser, meg nem e lát át rajta a sugár.
Plexihez is kell kis trükk gravírozáshoz, természetesen a víztisztára gondolok.

s7manbs8

A színe az ilyen narancsos, talán a kéket pont nyeli, mint kacsa a nokedlit. :)

2dbfy8y

kipróbálnák egy ilyent, de amint látom, jó kis ára van.
Mit lehetne szerintetek laserrel vágni maszkoláshoz, ami utána üveg homokszórására alkalmas lenne?

000000000

Én hányszor mondtam már a mértékegységek helyes használatát!

s7manbs8

MegaWatt ...

ezsolt74

2000MW Paksot azért rendesen megdolgoztatná. :-)

000000000

Behorpadnának a drótok rendesen.

hebo87

Most tükör gravírozással próbálkozok a 2W-os lézerrel.
Leszedi az ezüst réteget még a védő festéken át is csak szerintem nem eléggé, ha gravírozás után befestem feketével csak halványan üt át így nem annyira rajzolódik ki a kép.
Vannak valamilyen praktikák tükörgravírozáshoz,

000000000

Mit kell ezen megbotránkozni, hogy a hülye weboldal a címben nagybetűkre cserélte az m betűt a mW-ben ???
Ha megnyitottátok volna a linket akkor ott már kisbetűvel van !  
ENNYI !  

000000000

2000mW az az 2W akart az leni de ezt még osztani kell kettövel mert kinai....:)

000000000

Gravírozzad plexitükörre...