Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

u6p5jr23k

Sziasztok!

Vettem itt a fórumon Libustól egy 1W-os lézert. Sok infója neki sem volt róla. Működik, a sötétebb anyagokba tudok égetni.  
Azonban szeretnék többet tudni a http://kepfeltoltes.hu/view/150405/IMG_2599_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>cuccról
Esetleg ránézésre nem ismerős valakinek?
Állítólag 808nm-es. Üzem közben piros fényt bocsájt ki. Ez szerintem ellent mond annak, hogy infra lenne.  
Kölcsön kaptam egy szemüveget, amit orvosi piros lézerhez használnak. 4SCS1DIN 0196 CE felirat van rajta, zöld színű üveg van benne. Ha ezen keresztül nézem üzem közben, akkor csak az égés látszik, maga a sugár nem.
A másik fórumon is végigolvastam a lézeres témát, de ott sem ismertem rá.
Minden infót szívesen veszek, akár itt, akár privátban.

Kösz.

000000000

Infra megvilágítókat használunk kamerákhoz, azoknak a 850nm-es hullámhosszon sugároznak a LED-ek.
Elméletileg azt se lehet látni szabad szemmel, de mégis sötétben halványan vörös színűnek látszik.
Ugyan így van ez a CD íróknál is.
Mellesleg régi fekete fehér nem IR kompenzált CCTV kamerával láthatod a sugarat.  
Régi kamerás mobiltelefon is jó erre a célra.  

4ybj8h3c8

Kipróbáltam, 1 éves Alcatel "okos" is lazán látja az infrát. Nem foglalkoznak ezek a védelemmel, annyit nem ér az egész telefon.
Anno a Széna térnél volt egy lézeres buli, a komát aki csinálta letiltotta a királyi a további felvételekről, az összes kamerájukat hazavágta. Ő is kispórolta az infra szűrőt a lézereiből. Kaptak szerencsétlen kamerák.

000000000

Én a távirányítókat szoktam OKOS telefonnal tesztelni.
Bármelyik lássssa az infrát, nem csak a régi.
Megint beégtél.

000000000

Akkor olvass és értelmezz te szerencsétlen TROLL !
Hol írtam azt hogy az új nem látja ?  
Ha picit is értenél hozzá akkor tudnád a színes CCTV kamerákban ami nem valós day and night abban az infra szűrő folyamatosan benne van, hogy nappal ne torzuljanak a színek.    
Régi asztalfiók mélyén lapuló kamerás mobiltelefonja meg szinte mindenkinek van !
A legtöbb típus még sim kártya nélkül is működik !  
És ha ezen égeti ki a kamera pixeleket a lézer akkor nem lesz anyázás mintha a 50-100 ezres okos telefonon tenné ugyanezt.  
Tehát akkor most ki is ég itt mint a Reichstag ?  

000000000

"Infra megvilágítókat használunk kamerákhoz, azoknak a 850nm-es hullámhosszon sugároznak a LED-ek
 Mellesleg régi fekete fehér nem IR kompenzált CCTV kamerával láthatod a sugarat.  
Régi kamerás mobiltelefon is jó erre a célra"

Csak emlékeztetőül!

Ja, és nem lézerről írtál, hanem infráról.

KBalázs

Ja, az új csilivili szuper-traffipaxoknak is lehet szemből látni az IR-fényvetőjét sötétben. Már szembenéztem vele egyszer :) először azt hittem macskaszem van a meseautó anyósülésén.

000000000

Magyarázd már meg, hogy az infra lézer az nem infra te szerencsétlen !  [#hehe][#hehe][#hehe]

000000000

Te szerencsétlen, az infra megvilágító az mikor égeti ki a telefon kameráját?
Olyan sötét vagy, hogy az infrát is elnyeled!

000000000

Akkor ezek szerint sötétben is tudnak mérni, pontosabban látnak ezek az új csoda traffipaxok, hú de jó !  [#wilting]

000000000

Te ennyire hülye vagy vagy csak az összetűzés miatt csinálod ?
Akkor megkapod te TROLL !
Nézd már meg, hogy mihez volt az a hozzászólás és mi a topik neve te majom !

000000000

idióta!

Ő beszélt az 1W-os lézerről, te pedig válaszoltál neki a CCTV kamera infrás világításával.

A kettőben csak az infra a közös.

A kérdés NEM az infra megvilágítóról szólt!

KBalázs

Már bocs, de ha ismét elolvasnád amire hivatkozol, értenéd mit írt Pál. © kocsora furcsálotta hogy látható piros fénye van az IR lézerének. Pál erre megjegyezte, hogy bizonyos IR eszközök látható piros fényt is kibocsátanak. Ebben tökéletesen igaza van. Ha ezzel vitatkoznál, akkor szedj szét egy ezeréves CD lejátszó burkolatát, kapcsold be, és még a mûsoros-lemezen keresztül is fogod látni az amúgy IR lézerdióda piros fénypontját.

De végigolvasva a reagálásodat, tiszta sor, hogy nem a tartalomra figyeltél, hanem Pál fikázására. Nem is akarom megtudni miért.

000000000

Köszönöm szépem !
Tudod aki kötözködni akar az az élő fába is bele tud kötni.
Csak nézd meg ennek a ka és b TROLL-nak a hozzászólásait aztán bárkivel nem csak velem kötözködnek, TROLLkodnak.

000000000

Ez szerintem nem infra lézer. Egy 1W teljesítményű piros lézer brutális fényerővel rendelkezik, és pirít rendesen. Ha sötétben jól látszik a sugárnyaláb, és a zöld szemüveggel ezt elnyeli, akkor a 600 akármennyi nm tartományban dolgozó lézerdiódád van.