Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Ez nagyon jó, a demó pogit le is töltöttem, el is indult, de magát a vezérlő elektronikát hol lehet megvenni, nem tudod, sajnos nem tudok angolul?

000000000

Gyári lézer teljesítmény mérő egység az átlagolást úgy oldotta meg, hogy egy adott tömegű tárgyat melegítenek fel adott idő alatt.

Nesztek NASA technológia ! :)

http://www.macken.com/images/large-conical-power-probe-037.jpg" border=0>

4ybj8h3c8

Ezt mondom én is, hosszú mérés, átlagolás. A módszere mindegy, a végeredmény a lényeg.

000000000

Mielőtt megszólnának itt van kisebb is !

http://www.macken.com/images/large-analog-laser-power-probe-025.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Ez a parasztvakítás ! Vegyél egy 5 wattos kék ledet aminek mondjuk a fényteljesítménye ( sacc )
  2 watt. Ezt a hőmennyiségmérő alá is támasztja ! Azután add oda Psoftnak hogy vágjon vele 3 mm es rétegelt lemezt! 2 watt kontra 2 watt

4ybj8h3c8

Mekkora felületen lép ki?

000000000

A vekker körbeforog, így lehet nullára kalibrálni.
Egy mezei hőmérő adott anyag tömegéhez skálázott számlappal.
Nem kell mindenféle NASA technika.  

s7manbs8

A lézer kép készítéshez melyik progi az, amelyik olyan kódot állít elő, hogy a lézer fixen be van kapcsolva és a mozgás sebességével állítja be a  sötét-világos képpont előállását ?  

Néha jó lenne olyan Link topik, több is,  ahol a különböző téma körökhöz tartozó szoftver és hardver linkek lennének összegyűjtve, külön, külön, akkor nem kéne ilyeneket keresgélni, meg kérdezni.

000000000

A kék led köszönő viszonyban sincs a lézerrel.
A lézer egy hullámhossz ahol egyszerre menetelnek a fotonok.
HA lesz olyan led ami ugyanezt tudja, hogy csak egy hullámhosszon sugároz azzal már lehet égetni.  
Mert a kék led fénye is több hullámhossz amik hol erősítik hol kioltják egymást.  

etc77f5nr

Én is ezzel szopok 3 órája... Én pont olyat keresek amiben a sebesség konstans. Találtam egyet, ahol az S értéket növeli. De nem tudom, hogy ha összekötöm a TB6560 4. tengely step vagy dir kivezetését a laser driver TTL bemenetével és a spindle portot arra állítom be, akkor működik-e.

etc77f5nr

Vezérlő elektronikáról annyit ír, hogy egy servo motort kötött össze egy encoderrel, ami a 0-5-t állítja elő, de én nem vágom ennyire a servo témát a nagyok megtudják mondani, hogy lehet ezt kivitelezni. Pár videón látszik is.

Kelepeisz Lajos

Én a videón úgy láttam mintha ott valami vezérlő elektronika lenne, esetleg ha valaki aki tud angolul és átolvasná az nagyon jó lenne.

s7manbs8

Ez melyik videó, én el tudom olvasni angolul megértem.

Kelepeisz Lajos

Úgy általában mit írnak az oldalon, azt látom hogy van egy szoftver, de hol a hardver?

etc77f5nr

Leírtam a hardvert. Egy servo motor forgat egy M3A encodert, ezzel szabályozza a laser teljesítményét, G-Codeban pedig A tengelyre van kötve a servo motor.