Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ven

Ha készen lesz, akkor számolj be róla légyszi!
Én a zárt rendszer alatt azt értettem, hogy az egész gépet beletenni egy nagy dobozva megfelelő szellőzés mellett. Ez a harang megoldás inkább csak átmeneti megoldásként tudom elképpzelni.

etc77f5nr

Harangmegoldás egyszerűbb mint egy "doboz" nekem jó nagy doboz kéne hozzá. A harang ellentétes oldalára kell egy nyílás, levegőt kell bele fújni pl vágásnál, így a szellőzés megoldva.A szellőzőnyílást úgy érdemes elhelyezni, hogy ellentétes oldalon legyen mint amikor belépsz a szobába/műhelybe/garázsba. Amúgy meg a végeredményt kell figyelgetni nem az égetést :)

ezsolt74

Igazából a mechanika lesz az egyszerűbb, azzal nem lesz semmi gondom , inkább a firmvare beállításával fogok szerintem szívni egy kicsit. A vezérlés egy Arduino Mega 2560 -as lesz + egy 1.4-es ramps.
Edzett köszörűlt tengelyt kéne vennem hozzá még jóáron 4db 500mm-est és 8 db csapágyat, a többi már van otthon.

ven

Budapesten a Fehérvári úton vettem a tengelyt, ha gondolod utána nézek pontosan a helynek.

ezsolt74

10mm-es tengelyt gondoltam hozzá, 2700-2800ft körűl néztem méterét.

42usksw6k

Erre megy vki? Össze kellene hozni vmi közös utat: "06. 22-25. LASER World of PHOTONICS / München, Németo.
Világvásár és kongresszus: az optikai technológia részegységei, rendszerei és alkalmazása"

2dbfy8y

Szerintem itt annyit nem kell még kihozni a szemüvegekből.
Nekem egy narancs színű van, nélküle nem igazán látni a fókusz pontot.
Fánál szerintem nem nagyon veri vissza a fényt.
Gumiharang szerintem nem jó, fény kitalál 0.01mm-en is.
Meg én azt mondom, ugyis addig nézi az ember, míg felveszi a nullpontot, fókusz beállításhoz elég egy etalon, mindig ugyanannyi a távolság.
Ha elindul, akkor meg magára kell hagyni, had dolgozzon, minek azt nézegetni.
Szerintem.....

2dbfy8y

808nm piros, szerintem sokkal veszélyesebb, legalábbis azt szoktam érezni a szememen, ha az ember többet bele pislantott.

Kelepeisz Lajos

Napokban néztem az ebay-n mini USB kamerát 50mmx20mm méretű(700ft), ezt csak bedugja az ember és már nem is kell közvetlen nézni mit csinál a lézer, lehet nézni Mach-ból.
http://www.ebay.com/itm/Mini-Stylish-USB-2-0-5M-Meter-Retractable-Clip-WebCam-Web-Camera-Laptop-New-M6G1-/111552079291?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19f905a5bb" TARGET=_fnew>Kamera

000000000

Az a 808nm hullámhossz már az infra tartomány, tehát szabad szemmel láthatatlan. Te nem látod, de "Ő" láthat téged. 3B osztály felett a szórt lézersugárzás is veszélyes lehet, tehát csak óvatosan!!

Harangozó Márió

Szia
Én feltettem a 3D nyomtatóra a Hebo-féle 2W-os kék lézert.
5V-os kimenettel lehet vezérelni a lézer teljesítményét.
A firmwareben átírtam a motherboardot 34-re, így a ventilátor-kimenet a D4-es csatlakozóra megy ahol max 5V jön ki. M106 s255 parancsal bekacsol a lézer max teljesítményen, M107 parancsal kikapcsol. G-kódot CAM BAM-el generálok, de át kell írogatni a lézer ki- be kapcsolását mer a posztprocesszort még nem tudtam megbuherálni.

ezsolt74

Kösz az infót.
Ezek szerint Arduino-val minden további nélkül lehet vezérelni a lézer gravírozót.
Még néhány alkatrészem hiányzik ,de 1-2 hét múlva remélem már működni fog nekem is.

Zsolt.

VighLajos

Viszont a mobiltelefonok kamerái, és a digit fényképezőgépek "látják", így veszélytelenül ellenőrizhető a működésük.

VighLajos

Bocs, Lajos barátunk már a lényegét megírta.

ezsolt74

A 3D nyomtatós fórumra Vernyul rakott fel egy linket, ahol a Kínai CO lézervágókat átalakítják Arduino-s vezérlésüre.
Kompletten fenn van a leírása és hozzá való, átalakított firmware is (Marlin).