Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Konyha nyelven értelmezve, igen.
De valójában nem igazán így van mert az a fránya hullámhossz erősen belecsap a lecsóba.
Így a minimális fókuszpont soha nem lesz zéró hanem a hullámhossz szabja meg ennek az átmérőjét.
Ezért a kék lézer fókuszpontja sokkal kisebb mint a Co2 lézeré.
Tehát amit rajzoltál így javítanám ki.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/Laser/Laser.png" border=0>

000000000

Pedig te tévesz, mert jól írta.

5kye5guy9

És ez a különbség, a kék lézer előnyére, szemmel is látható? Ha pl. valami finom rajzolatot gravíroz az ember?

4ybj8h3c8

Az a fránya szférikus aberráció a ludas.

4ybj8h3c8

Igazából fel lehet fogni úgy is, hogy jól írta, ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy a széttartás a kilépő sugárra vonatkoztatott tulajdonság, és az első optikai elem ezt úgy vágja haza, ahogy az elő van írva.
Szavakon meg felesleges vitatkozni, nem szabad lesüllyedni T72 szintjére.
Néha célravezetőbb a konyhanyelves fogalmazás, aki nincs tisztában az optikával, az jobban megérti mint a súlyos szakmai szöveget.

000000000

Erre kézzel fogható példa az optikai adathordozók.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ad/Comparison_CD_DVD_HDDVD_BD.svg/1000px-Comparison_CD_DVD_HDDVD_BD.svg.png" border=0>

t4fs3a8s

Csak azt nem tudom ,hogy a 1.5 lencsével mért lehet vékonyabbat vágni mint a 7.5-sel ha a 7.5 kisebb a fókuszpontja????

5kye5guy9

OK, papíron ez a helyzet, de én a "kézzel fogható", pontosabban szemmel látható valóságot kérdezem. Pl. egy finom raszteresen gravírozott kép kék lézerrel tényleg szebb/kontúrosabb/részletesebb lesz, vagy a papírforma különbség elszáll a füsttel együtt, és a végeredményen nem látszik meg, hogy min készült?

x5izpkum

Érdekelne a Gravograph elektronika. Pár adat, fotó kellene, hogy lássam miről van szó.
VX-90-es, vagy LCD nélküli VX rack? (F1 F2 változat, vagy a Joystick-kes?)

email:ernototh@mailbox.hu

t4fs3a8s

Küldtem levelet.

s7manbs8

Youtube Videót látok, ahol 150W YAG vágják talán az 1mm lemezt.

000000000

Nem csodálkozom rajta mert itt a magyarázat. (itt a vas van jelölve piros ponttal de egyel felet van az St görbe is)  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Rat/Laser/Elnyel%e9s.jpg" border=0>

s7manbs8

Így már én sem, az lesz a nyerő ...

000000000

Tartottam a kezemben orosz YAG lézer egységet amivel 1-1.5 saválló lemezt munkáltak meg.
És itt a kézben tartás a kiemelendő és még megszakadnom se kellet.  
Nevetségesen kicsi méretileg maga az emittáló rész, mint 2 sörös doboz (0.5 literes) egymás mellet.

sanyi84

Mégegyszer felteszem a kérdést , felajánlást kizárólag kék lézer géppel rendelkezők számára-kizárólag ezektől is legyen hozzászólás hogy van egy egységem 808 nm nagy fejből, ez az egység fény hatására változtassa a kimeneti feszültségét. Ha kell ezt és valami olcsó műszert körbepostáznánk és egy viszonyszámot kapnánk a diódákról. Én felajánlom az egységet ha például valaki legyártsa a dobozt ha sürgős, ha nem akkor meg tudom én is tenni 2-3 hét múlva, két mérés lenne jó, egyik csak a dióda max teljesítményen a másik pedig dióda és lencse maxon. Ha érdekel komolyabb "kék"  lézeres embereket akkor írjon magánba.