Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

Ez valami tévedés lehet, mert a márkás csöveket nem szokták eldobálni, hanem utántöltik, így kb. 20-25évig is használhatóak. Kicsit drága lenne minden töltés helyett újat venni fél-1millió Ft-ért. (Universal, Trotec, stb.. gépekben vannak 15-20éves csövek, amiket már töltöttek)
Nem barkácsolni akarok, hanem töltetni, valahol, ahol profin meg tudják ezt oldani, a német és márkaszerviz árak alatt.

x5izpkum

Ez még bruttó (27%-os áfával együtt) áron is drága. Kivéve, ha új. Akkor egész jó áron van.

000000000

Mivel én csak az viszonylag olcsó kínai üvegcsövekkel tudtam kísérletezni, bizton állítom, hogy eldobják. Ha adott volna valaki egy Trotec csövet, akkor arra tudtam volna nyilatkozni, hogy mit lehet vele csinálni. Az akkor  biztos, nagyobb élettartamra konstruálhatták a rezonátor tükröt.

t4fs3a8s

kaptál már árat töltésre? Drága? az ebay-on a kínai 250-300 ezerért árulja ezt kipróbálhatod azt
nem melyik a jobb?  

x5izpkum

kínai cső van 50-70ezer Ft bruttó áron. (számlával, garanciával) 250ezerért komplett kínai gép van, szoftverrel, szállítással mindennel együtt. (50W-os vízhűtéses csővel) Tele van ilyenekkel az eBay.

t4fs3a8s

Akkor mért vettél gravogépet mért nem kínait?

t4fs3a8s

"kínai cső van 50-70ezer Ft bruttó áron" mért nemteszed bele a a gravo gépedbe?

t4fs3a8s

Pontosítok a 12w-os synrad csövet árulja 250-300 ezerért nem az üveg csövet!

t4fs3a8s

Lézercső elkelt lehet, hogy nem is volt olyan drága?! (aki elviszi azt mondta, hogy ennyiért nem  csinálnák meg az ő lézer csövét)

000000000

[#wink][#wink][#wink]

NickE

A Gravotrade nem tudja tölteni?

t4fs3a8s

Állítólag 350.000 Ft+áfáért csinálják a 12w-osat

42usksw6k

Sziasztok.
Nekem ez a 40w-os kínai CO lézer gép van, minden nagyon jól működik benne eddig, 1-2 észrevétel, ami miatt inkább csak hobby gépnek lehet nevezni:
A második bonyolultabb rajznál megáll a felénél, és nem biztos, hogy tudom folytatni, mivel nem egyszer az egész programot újra kellett indítani, hogy újra lássa a gépet a PC, ugyanis ilyenkor azt írja ki, hogy megszakadt a kapcsolat. (megnézetem PC szervízben az USB elosztó kártyát, hátha ott van a baj)
2. gondom vele, néha elindul magától mint az őrült, és túl akar szaladni a lineárokon, nem tudtam megfigyelni, hogy mikor néha, amikor elkezdeném a gravírt, néha meg gravír közben, szerencsére ez ritka eset, de nem merem itt hagyni a gépet, mert ez elégég ijesztő, mintha ki akarna szakadni az oldalán, mintha vmi túl nagy koordinátát adtam volna meg neki (pedig nem). Ezt a "verődést" oldalkalapálást csak akkor hagyja abba, ha kikapcsolom a gombbal a gépet (a program stop gombja ilyenkor nem ér semmit)

PSoft

Tamás,csak tudhat valamit!:)

c2nsu773m

Amikor a csövet megtöltik kivétel nélkül cserélik a tükröt és a lencsét is a synrad vagy egyéb drága csövekben!