Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Sejtettem én,hogy KELL nekem egy ilyen fűtött asztallap!
Holnap,neki is állok...reszelek egyet!:)

Fűzök pár méter fűtőkábelt a T-nútokba!

De,most komolyan!!!

s2k5ycubj

A hőfok mérésről ne feledkezz meg és az is kérdés,hogy a csapágyak és orsók mit "szólnak" a kánikulához...

Szalai György

Nem is feltétlenül valami telibe kontakt (rezsós) fűtésre gondoltam, hanem inkább egy sugárzóra, ami közvetlenül a vágó lézer előtt melegít elő.
Fókuszált infrával forrasztanak is, és az még nem lézer.
Talán valamelyik nagyfrekvenciás módszer is lehetne, mint a műanyag hegesztő.
Na jó, abbahagyom.

PSoft

"Csak az a kérdés mennyire éri meg."

Ennél a kis 2W-os lézernél,nehéz lenne "gazdaságosságról" beszélni.
Ez,tisztán HOBBY kategória.
Az meg olyan,hogyha van az embernek egy hobby-ja,arra az ésszerűség/gazdaságosság határain túl is képes áldozni.:)

s2k5ycubj

Mikrohullám?
Na jó befejeztem.[#nevetes1][#integet2]

PSoft

Ma hajnalban írta © fa@ hogy...

"Hát a nedvesség elpárologtatása az mindig energiát emészt fel."

Én is szürcsölgettem ám egy kávét a reggeli órákban!:)

Már,akkor beugrott a mikrosütő,mint "előkezelő" a nem száraz rétegelt lemez előkészítésére.  

s2k5ycubj

Érdemes a konyhában körülnézni más szemmel is,sok jó ötlet van a házi praktikák között. A sütés előtt a lisztet simán mikrózni szokták. És a negatív élszögű forgácsolást sem a forgácsolók találták föl,hanem a háziasszonyok,répa pucolás ugye...

gs7g6k8ch

PSoft: "Minél jobban kormosodik a vágási "rés" ,annál nehezebben,kevesebb eséllyel indul a következő réteg vágása.:( "

Nos, azt hiszem ma megvan az "áttörés". Sikerült hiba nélkül kivágni egy 15mmx15mm-es darabot, méghozzá 300mm/perces sebesség mellett 6 körrel. Ez időben megegyezik 100mm/perc x 2 körrel.

Psoft megint fején találta a szöget, így nem lett kormos a vágás és át is vitte szépen. Jól néz ki a vágási felület is, sötét barna.

Azt ugyan nem értem, hogy lesz másnak ez a felület világos barna 100mm/perc mellett, de nekem az már mindegy. :-)

gs7g6k8ch

Psoft!
Amúgy elküldtem ma az anyagmintát, kíváncsian várom a tapasztalataidat. :-)

PSoft

gs7g6k8ch

Igen, erre emlékszem, de a lényeg itt az, hogy ha megég a fa, akkor esélyed sincs már átvágni. Így aztán nagyobb sebesség és több menet hozza meg a sikert.
Vagy akár - zárójelesen mondom, mert nem próbáltam - azt sem tartom kizártnak, hogy lassabb sebesség és nem max teljesítmény is jó lehet ebből kiindulva.

ezsolt74

Sziasztok.
Érdeklődnék hogy 3d nyomtatóra gondoltam felszerelni 2W-os lézert,(gravírozásra és vékony rétegelt lemez vágására).
Kb mennyiből lehetne ezt megvalósítani?
Mi kéne hozzá.
A választ előre is köszönöm.

Zsolt

000000000

Szemeszgetek a 2 wattos kék lézerrel, de ebay-en hogy is fogalmazzak. Túl nagynak tűnik a kínálat. Melyik típus lehet, amelyik biztosan 2 wattos?

000000000

Én is pont 3D nyomtatóra tenném egyelőre. :)

hebo87

Ha nem akarsz bajlódni vele akkor nálam, kompletten, hűtéssel, lencsével, áramgenerátorral megkapod.
Csak Dc 12V-ot kell adni neki és használható is.