Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

42usksw6k

SZiaszitok, jó napot kívánok. Korábban reggeltem már a fórumra aluCNC-marás témában, de most lézergravírozási gondjaim akadtak, a MOSHIDRAW, amit küldtek a géppel olyan alapvető funkciókat nem végez el, hogy pl. visszavonás, így telepítettem a Corel (X5, mivel a laptopom újabbat elvileg nem visel el) és a kieg. progival használom. Ezzel már a lencsék beállítása után egész meggyőző képeket csináltunk, de néha olyan csinál, hogy feláll a hátamon a szőr. Az utolsó panelen (Output) ha megnyomom a Fixed gombot lemegy az aljára, és ki akar szakadni a gépből, pedig nem adtam meg semmilyen koordinátát. Ilyen gpondjaim vannak. Most azt fogom csinálni, hogy elejétől mindent végig olvasok, hátha már msnak voltak hasonló problémái, és csak azután fogok kérdezni. Előre is köszönöm, hogy itt lehetek, és a segítő hozzászólásokat.

42usksw6k

Ajjaj, meggondoltam magam, 10 évet kellene végigolvasnom, inkább ezt kihagyom, ennyi időm nincs sajnos. Első kérdésem, szabad-e valamilyen szilikonspray-vel befújni a síneket a gépben, hogy ne legyen olyan förtelmes akadozó hangja, és hogy simábban járjon a léptetőmotor?  

42usksw6k

2. kérdésem, be lehet-e ezt a fórumot állítani úgy, ha vki válaszol egy kérdésemre, akkor emailt küldjön nekem?

svejk

c2nsu773m

A moshidraw egy hulladék program, soha sem lesz jó, le kell cserélni valami másra!

000000000

Szia, igazad van: bükkfa furnér volt...  :)
(valóban, a nyárnyúfa kormosabb... lett)

c2nsu773m

nyárnyúfa...???
Az meg milyen?

000000000

Nem Te vagy a fanyüvő?! A nyárfa rendes  neve borsodban :)

000000000

...volt... már elhordták... valoszinu...

42usksw6k

Akkor most gondolom, az a helyzet áll fent velem, hogy olyan kérdéseket teszek fel, amit már ezerszer átbeszéltetek, és minden amatőrnek ezek az első kérdései, és már mindenki unja :-)

s73tgf9vg

Hát én nem tudom milyen lineárok vannak a masinádban, de ha nagyon nem értesz a CNC-hez simán el tudom képzelni, hogy összekevered a léptetők hangjával.
Ha a lineárok darálnának annyira akkor a szilikon annyit érne mint halottnak a csók.

000000000

Eladó új Lézergépek, alkatrészek raktárról, szerviz lehetőség!
Bármilyen kérdéssel forduljon hozzánk bizalommal!
Tel.:30/2323 821
e-mail: trade@pmax.hu
http://www.pmax.hu/?lang=hu&page=lezervago&type=PMG3040

42usksw6k

Ezen látszik mindkét sín:
http://endlos.hu/lasersinek.jpg" border=0>

42usksw6k

De jó lenne, ha kisebbre tudnám szerkeszteni a képet

D.Laci

Azért nem egy agyműtét kisebbre méretezni egy képet :)
Majd ugyan oda ugyan azon a névvel feltölteni (kicserélni a fájlt).