Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sunraw

Mai. Falióra lesz belőle, egy kedves ismerősömnek. Egy menet, semmi kacifánt, 90mm/m. 16perc.:

https://lh3.googleusercontent.com/-qjlvhGY3Evs/VNIgMmLCAtI/AAAAAAAAIHc/1m1ry3JQsvk/s512/atb.jpg" border=0>

Fishi: a motrod azért rángat, mert lassan forog. Próbálj rá lassító áttételt tenni. Így a felbontásod is jobb lesz és a motor is pöröghet kedvére. Nézz rá, ha egy negyed óra után is melegszik, akkor megyünk tovább.

frob

Sziasztok lézeresek :)
Egy kis segítség kellene, keresnék olyan fekete műanyag lemezt amit lézerrel szépen lehet vágni, egy készülék elő és hátlapja lenne, 1mm vastagságban kellene.
Főleg azért kiemelten a lézeres kérdés, mert pl lexánból klór gáz szabadul fel és tönkreteszi a berendezést....
Eddig névtábla lemezből készült de sajna pont az a felülete kellene amit nem védenek karc ellen fóliával, ezért is keresek teli fekete 1mm es lemezt.
Boltot vagy gyártót ha tudnátok ajánlani.
Segítségetek előre is köszönöm!

Antal Sándor

Szia!
Itt nézelődj:http://www.vink.hu/" TARGET=_fnew>vink
Felhívhatlak privát kérdéssel,loudlink témában?

2dbfy8y

Szerintem névtábla lemez létezik feketében is.
Én próbáltam pirosat, fehéret is.
Feketét simán a kis kék 2W-os is vágja.

frob

Olyanok vannak amelyeknek van egy vékony színezett felületük és a hordozó a fekete. Most ez van de ügye pont a színezett a védett, a feketét nem védi fólia.
Tiszta fekete lenne jó.

frob

Köszi a linket, magánba írtam e-mail-t.

3z4pi4rei

Szia!

A szóban forgó léptecs: Japan Servo, Type KH42HM2-052, 1,8 DEG/STEP, NO.5927.

A vezérlő: V-Type TB6560.  

Leírás szerint: "A vezérlő pillanatnyi- azaz csúcsárama 3.5A. A tartó árama 2.5A.
A beállított mód százalék értéke mind a két értéket arányosan változtatja!
Tehát nem csak a tartóáramot módosítja.
Ha 15-30 perces működés után a motor hőmérséklete túl magas lenne, akkor csökkentsük a beállított áramot!"
Ez van a legkisebb, azaz 25%-ra állítva és nagyon forró volt anno a motor. Kapott egy nagy hűtőbordát ventivel, még csak nem is langyos. De ez nem változtat a cakkosságon...  

Vélemény?

000000000

Átvittem a léptetőmotor topikba

000000000

Sziasztok, nem kell feltalálni: egy szakma, gravírozás. Az anyag neve: gravírlemez.
2-3 cég árulja: Selmeczi, Colop, R+C...

000000000

Gravotrade...

000000000

Az a szép, hogy emberek használnak dolgokat és még a megnevezésüket sem ismerik.

wa76ftbim

Sziasztok,

van egy Prusa i3-as 3D nyomtatóm, ami saját építésű.  
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek érdemes lehet feltenni rá egy 2 wattos lézert gravírozgatás, vékony rétegelt lemez végása, vagy tanulás céljából?
A rögzítés mondjuk nem okoz problémát olyan foglalatot nyomtatok hozzá amilyet kitalálok. Viszont nem tudom hogy az USB-n keresztül működtetett Arduino+RAMPS vezérlőt mivel tudnám rávenni arra, hogy gravírozni is lehessen. Mach3-at össze lehet valahogy kötni az Arduinoval?  

A gépet borsásszíjjak mozgatják szerintetek ez mennyiben befolyásolja a gravírozás minőségét? Nem lesz nagyon "recés" a gravírozás? A nyomatok oldalai amiket csinálok szép egyenletesek de ez mégis egy kicsit precízebb.  

Köszönöm a segítséget.

zozo

"A gépet borsásszíjjak mozgatják szerintetek ez mennyiben befolyásolja a gravírozás minőségét? Nem lesz nagyon "recés" a gravírozás?"

Gépészmérnök hallgatótól nagyon durva ez a kérdés. Mi a franctól lenne recés? Gondolkodj kicsit, már miért lenne a hajtás darabos attól, hogy fogazott szíjjal hajtod?

000000000

Például az egy lépésnél való nagy elmozdulás miatt, nem ?  
Vagy talán a rezonancia miatt, nem  ?
Mert 3D nyomtatásnál azért meg se közelíti a lézer gravírozás sebességét.

wa76ftbim

Igen Pál rátapintott a lényegre. A rezonancia egyrészről már lassabb 40-50mm/s-es nyomtatás környékén is előjön ezért vetődött fel bennem a kérdés. Mivel a borsásszíjjak lehetővé teszik a gyorsabb mozgást ezért a szerkezet gyenge felépítése nehezen tud ellen tartani. Általában 20-40 mm/s környékén nyomtatok elég szép minőségben. Ezért volt az aggodalmam.

A másik dolog az az hogy a hűtéssel egybeépített dióda is elég nagy tömeget képvisel ezért a gyors megállások és irányváltások szintén nem kedvezhetnek a minőségnek. Már ha csak a 3D nyomtatásból indulok ki...