Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

mex

http://www.imgserv.com/images/2015/01/27/uPnMm.png" border=0>

VViktor

Szia.nagyon ügyes vagy.Le a kalappal.

3z4pi4rei

Látom Arninak sikerült felborzolnia a kedélyeket... Van egy ilyen közmondás is, nem? 1 h...e 100-at csinál? :-)
A babos nagyon tetszik, ki fogom próbálni!

robokacsa

ebbe a nagy fogpiszkálópörkölés kimit tud ban jelentkezett az a problémám, hogy nem tudom a lézer teljesítményét 10 % alá vinni, ugyan mért?
Török Tamás említette nekem ezt a problémát, de akkor még nem jelentkezett nálam mint probléma.
más segítségét is elfogadom...

robokacsa

60 W os co2

4ybj8h3c8

Mit szabályzol, mivel. Poti, áram, PWM, proci? Szkóppal kell belenézni a szabályzókörbe, hogy miért áll meg 10%-nál.

000000000

De igen. Pl raszrerezéssel.
sziasztok joreggelt

motion

A szoftverdedben a system settings (vagy akárhogy nevezte el a kínai) menüben találsz egy a cső paramétereinek a beállítására szolgáló ablakot. Ott lehet pl. beállítani a min. és max. értékeket, csillapítást stb.
Valszeg a min. érték nálad 10%-on van.  
A read-el olvasd ki a dsp-t, írd át 2%-ra és save.

c2nsu773m

Milyen típusú a vezérlésed?

Nekem a tápon kellett állítani, de a hosszú csövekben nem fog összeállni a plazma 1-2W nál vagy talán a félig áteresztő tükör gátol nem tudom , de nekem 10W-nál kezd égetni.

Más: Eddig nem sikerült fémet gravíroznom, na de most vettem egy sprét hozzá (kuvadrága 43e 300ml) Tényleg működik frankón viszi a fémeket már 30W-is.
Nade sikerült 80w -al kis fókusztávolságú lencsével savállót gravírozni paszta nélkül is és még jobb volt a minősége mint pasztával.

Nem tudom hogy csak véletlen de volt egy lakkozott vésőm vastag anyag és paszta nélkül is sikerűt gravírozni, lehet hogy a lakkban van valami vagy a crómvanádium vésőt szereti a CO lézer......  

robokacsa

ezt majd csak talán délután tudom megnézni.
Tamásnak írva:
a teljesítményt be tudom a vezérlőn állítani, mondjuk 5 % ra, csak nem csinál semmit, de ha már arra a szintre állítom, amikor már éget is valamit 10%, az meg már nagyon sok, és az ilyen apró részletek elégnek.....
a vezérlés típusa nem jut eszembe, de különálló vezérlés, mint motion is mondja , de ezeket a beállításokat nem néztem még.

motion

Thunderlaser DF212 vezérlőd van. Persze, ha nem cserélted le azóta...
Ha ez a jelenség, akkor felejtsd el amit korábban írtam. Csak a #5652-ben azt írtad, hogy "nem tudom a lézer teljesítményét 10 % alá vinni"
Ebben az esetben cső vagy inkább valszeg a táp lesz ahogy Tamás is írta...

Nekem a kontrollerben 2% a min. amit be lehet állítani, ez felfelé kerekítve is csak 1W, és itt is dolgozik a cső.

motion

Ja, egyébként nincs valakinek lézerrel vágható 3D Puzzle-ja, ami valamennyire hasonlít egy Lada Niva-ra? Vagy valamilyen traktor esetleg?  
Nekem van egy Hummer, de az marógépre lett szerkesztve és rengeteg macera az átalakítása.

Szabó Zoltán

Szia Motion sajnos nekem csak 2w kék lézerem van de marógép az működik jól el kérhetném az említett Hummer rajzot marógéphez? Előre is köszönöm!
Szabó Zoltán
vasipar@gmail.com

robokacsa

igen ez a vezérlőm van még, meg még marad is remélem egy darabig....
így hogy le van írva a típusa ráismerek :)

motion

Estére átdobom.