Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Szia!

Nálam,jól bevált az inhalátor kompresszora.

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1247506414#13040" TARGET=_fnew>Itt mutattam az enyémet,mértem levegőnyomást is.

http://olx.hu/hirdetes/pari-boy-038-inhalator-legzesterapia-ID2AkZ1.html" TARGET=_fnew>Még,mindig ott van az OLX-en egy ugyanilyen.

s5f8tmfv3

Ügyes cucc. Ez membrános pumpa? Percenként hány liter levegőt tudhat?

PSoft

hostya

Jó lehet erre a célra a hűtő kompresszor is, ha a kompresszor után teszel egy kb. 1-2 literes puffer tartályt + egy olajleválasztót.
Olajleválasztó helyett megteszi az ilyen, vagy hasonló levegő szűrő is.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Lev%20sz%fbr%f5.JPG

Ezzel a megoldással csak az a baj, hogy egy (viszonylag hosszú)idő után(kb. 1000 üzemóra) elfogy a kompresszorból az olaj, amit IDEJÉBEN lehet pótolni a kompresszor szívó csonkján beadagolva..
Az olaj fogyást a fentebb említett szűrő "poharában" lehet nyomon követni.

s5f8tmfv3

Köszi!
Melyik lehet a fontosabb? A nyomás vagy a szállított levegő?  
A "laser air pump" kifejezésre http://www.aliexpress.com/item/70L-min-Hailea-ACO-318-Electromagnetic-Air-Compressor-aquarium-air-pump-aquarium/529734268.html" TARGET=_fnew>ilyen pumpákat találok, sokkal alacsonyabb nyomással és nagyobb légszállítással. Ahhoz elég drága hogy próbaképp megvegyem.

PSoft

© hostya-nak igaza van!

Ha meg tudod oldani az olaj leválasztását,akkor a hűtőkompresszor is lehet egy olcsó,és jó alternatíva.
Az olajleválasztó "pohár" ha magasabban van elhelyezve,mint a kompresszor,egy darab csővel vissza is vezethető a kompresszorházba fúrt lyukon.
Így,a leeresztő szelep nyitásával,visszafolyik az olaj a kompresszorházba,még töltögetni sem kell.

svejk

Évek óta áll itt beüzemeletlenül egy 3 fázisú hűtőkompresszor, mert nem tudtam normális olajleválasztót barkácsolni.

Ez kipróbált, technika, vagy csak ötlet?
Közvetlen a kompresszor kiömlőjéhez rakjam, vagy inkább hűtő után?

svejk

Ja, most látom, először egy kisebb puffertartály aztán a szűrő.

PSoft

Nem is tudom,hogy melyik először.

Ha a puffer,akkor már abban "kiválik" az olaj egy része.
Akkor,onnan is meg kell oldani az olaj visszajuttatását a kompresszortérbe,mert így becsapós lehet a dolog.
Előbb utóbb,olaj nélkül mehet a kompresszor,ha csak a puffer utáni olajleválasztóban kiváló olaj mennyiség kerül vissza a kompresszorba.

hostya

"Így,a leeresztő szelep nyitásával,visszafolyik az olaj a kompresszorházba,még töltögetni sem kell. "

Ez így nem jó megoldás![#ejnye1]
Megmondom miért..
Az olajleválasztóban/levegőszűrőben (sajnos) nem csak az olaj válik ki, hanem a sűrített levegő víz tartalmának is a jelentős része.(kondenzátum)
A pohárban valami olaj-víz keverék(emulzió) keletkezik, amit nem szerencsés visszavezetni a kompresszorba..

Gyati

Sziasztok.  
Én ezt az olajfogyás problémát sűrűbb olajjal oldottam meg.
Teleszkóp olajat (motor) raktam a hűtő kompresszorba, az nehezebben kapja fel.
Napi szinten használva, évente kell csak után tölteni egy keveset.
 A hátránya az, hogy hidegen nehezebben indul, és folyamatos használat közben nehezebben hűl.
 De amúgy meg tök jó. Kb. öt éve így megy.

Gyati

A teleszkóp olaj előtt sima motor olajat tettem bele, azzal is ment kb. 2-évig, de az olyan nehezen hűlt vissza, hogy volt amikor órákig nem akart bekapcsolni.
A vékonyabb olajjal eddig nem volt ilyen gond.

svejk

A kompresszorházamon van egy üvegablak az olajszint ellenőrzésére.
Indulás előtt le tudnám ellenőriztetni valamilyen optoelektronikus érzékelővel.

hostya

Kipróbált technika, de előtte tisztázni kéne hogy Neked milyen hermetikus hűtő-kompresszorod van.
Az olajleválasztás csak a levegő felhasználás szempontjából lehet kritikus..
Ha tudod ellenőrizni az olajszintet a kompresszorban, akkor csak arra kell figyelni hogy meg legyen a megfelelő olajmennyiség, és ha szükséges akkor után töltöd.

PSoft

Igaz!

Nálad a pont.:)
[#worship][#wave]