Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

r5y7cufaj

Akkor másik diódát vagy másik lencsét szerezzek be?
Köszi!

2dbfy8y

Szerintem próbálj meg lencsén kifelé, illetve befelé tekergetni.
Lehet ez sokkal jobb is.
Van olyan dióda, amelyiknél majdnem ki kell teljesen csavarni a lencse foglalatát úgy lesz jó.

r5y7cufaj

Rendben, kiprobalom.  
Koszonom!

istvan58

Hali,

Meg tudná valaki mondani mekkora teljesítményü lézer kell 0,03mm-0.05mm vastag alufólia vágásához?

dx69fn8ya

Üdvözlet
Van valaki aki kinában gyártot gépeken dolgozik? Hogyan lehet zsirzást végrehajtani az X és Y tengelyek sinen futo gojosrendszerét, annyira be van burkolva nem merem megbontani, ha a sinre teszek zsirt a porfogoktol nem jut be. Egyre nagyobb a surlodás.
 Ilyen tipusus géphttp://pmax.hu/?lang=hu&page=lezer&type=PMC1290" TARGET=_fnew>http://pmax.hu/?lang=hu&page=lezer&type=PMC1290

s2k5ycubj

A kereskedő nem tudja megcsinálni? Gondolom még garanciális... Mit ír a gépkönyv? És ha írja milyen zsírt ír elő? Ahogy elnézem a képeket rendesen szét kell szedni és,ha már súrlódik,nem ártana kimosni a kocsikat és a síneket.

jgg8y2a4g

Hülye kérdés de zsírzó nincs rajta? (hátha elkerülte a figyelmed) Nekem van egy kinai gépem amiben golyos vezetések vannak abban van zsirzógomb.

s2k5ycubj

Ebben is van zsírzó gomb,de hozzáférhetetlen. És,ha már súrlódik nem ártana kimosni és ellenőrizni.

jgg8y2a4g

dx69fn8ya

a gépet köyvetlen kinábol rendelték, nem forgalmazotol, gépkönzv ami vele van elektronikus furmában abba nem mutat semmit, igyekszem képet feltenni rola, ha esetleg ti a tiétekröl tennétek örülnék neki

Bozso777

UCCNC-vel lézerezett már valaki 2w kék lézerrel ?

x5izpkum

Synrad Firestar V20-as lézercsövet tud valaki tölteni?
Típusa: FSV20SAB-OEM Input Power: 30-32VDC

Ha igen, mennyiért? (bevizsgálás, hogy maga a cső működőképes csak kifogyott, az mennyi idő?)
Esetleg keresek még valakit, aki ért a Gravograph lézerekhez is.

ernototh@mailbox.hu

gs7g6k8ch

Sziasztok!

Az új kis 2W-os lézerem beüzemelve.
A 3mm-es rétegelt lemez vágásával kísérletezem.
Sajna gondom van vele. Nem akarja átvágni. Nagyon nehezen (lassan, 2x70mm/percel) vágja át és akkor is kihagy részeket. Csak a második körben kezd rajta átvilágítani.
5x5mm-es kockákat próbáltam vágni max teljesítménnyel (kimértem, 4,92V-ot kap a vezérlésről).
Próbáltam úgy is, hogy a felső rész már elszenesedik, de a legalsó réteget nem akarja átvinni.
A fókusszal is sokat kísérleteztem, de semmi…
Levegőt is fújok rá fentről.
Ötlet?
Lehet, hogy a rétegelt lemez nem megfelelő? (nyír, 3mm, B/BB minőség)

Köszi!

PSoft

"Lehet, hogy a rétegelt lemez nem megfelelő? (nyír, 3mm, B/BB minőség)"

Az...nagyon könnyen lehet.:(

Mivel Veszprémben/Veszprém környékén többszöri keresésre sem kaptam 3mm-eset,csak valami,szemre is nagyon silány,csapnivaló felületi minőségű lett volna egy helyen...

Ma délután,Fehérváron járva egy helyen kaptam "elfogadható" minőséget.
Az "elfogadhatót" most,a felület minőségére értem.
Első osztályú ott sem volt,csak ez a B/BB minőség.:(

Elkezdtem válogatni a kb.100-150 táblányi rakatot.
Úgy a tizenötödiknél rájöttem,hogy teljesen felesleges...
Nem is vettem belőle,csak három táblányit,amennyi nagyon kellett.
Ránézésre,ez is zsákbamacskának tűnik,de majd a vágásnál kiderül.:)

Érdekes...

A múlt hetekben volt dolgom SIEMENS frekiváltókkal(beépítés)

A frekiváltók csomagolóanyaga/doboza 6mm-es és 10mm-es rétegelt lemez.
Gyönyörű,nyír felület mindkét oldala a lemezeknek.
A németnek a xar csomagolóanya is csillagos ötös,a nálunk kapható szeméthez képest.

996dwuf96

Szia !
Nedvességtartalom mint befolyásoló tényező ?
Mi a véleményed ? Azt a rétegelt lemezt amit kb 3 hónapja vettem a vásárlás után tudtam vágni én is 2x70mm/perc nem volt gond.Most ismét akadt  egy kis időm , próbáltam vágni és nem megy az istennek sem.Gép beállítás változatlan. Csak arra tudok gondolni  , hogy a lemez kiszáradt a műhelyben.