Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

PWM jelet fogad a meghajtó elektronikád?

hebo87

Igen. Mehet rá analóg, ttl, pwm jel is csak max. 5V legyen.

Rabb Ferenc

Egyik sem :(  De ki lehet hajtani őket 2W-ig. Csak ki tudja, meddig bírják. Az M140-est is annak árulják, de még adatlapot sem találtam róla. A NICHIA NDB 7875-nek legalább van adatlapja és az 1,6W-ot ír. A kereskedő pedig 2+, esetleg 3W-ot.

Az NDB7A75 (NDB7K75) is csak 3,6W a gyári adatlap szerint. Ezeket 4-5-6W-osnak árulják

Kelepeisz Lajos

Szia!
Mindenképpen hebo-t ajánlanám, mivel ő megbízható, és tartós terméket ad, szerintem nem kell dicsérnem, mivel már nem keveset adott el itt a fórumon amit tudtommal mindenki elégedettséggel használ, arról nem is beszélve ha van valami hebo-hoz mehetsz reklamálni, a kínaihoz meg nem. Én megtudom mutatni hol lehet diódát venni ami biztos megjön, de ez csak egy dióda, mire beüzemelnéd körülbelül tíz féle éppen tudod kinyírni és akkor kidobtál rá 20000ft-ot.
Szóval ha nem vagy biztos a dolgodba, vedd meg a jól bevált üzembiztos lézet.  
Sok sikert.

ezsolt74

A RAMPS 1.4 12V-os pwm-et ad ki azt hogy lehet lecsökkenteni 5V-ra?

Kelepeisz Lajos

Rabb Ferenc

Két ellenállással

Kelepeisz Lajos

Bocsi véletlen volt, nem tudom miért csinálta ezt.

hebo87

Ahogy Ferenc is írta egy egyszerű feszültségosztóval simán lecsökkenthető 5V-ra.

ezsolt74

Csak gravírozáshoz milyen teljesítményű lézer ajánlott ami normális tempót tud?
200-300mW ?
Azt már tudom hogy a hullámhossz se mindegy.

PSoft

Ha sebességet is akarsz,ne add a 2W-os 445nm-es alá!

ezsolt74

Igen ,azért nem mindegy hogy mennyi idő alatt végez.
Köszi.

csakyt

Elnézést a buta kérdésért, de szeretném megtudni, hogy vágás szempontjából, melyik a legmegfelelőbb hullámhossz, vagy micsoda?

c2nsu773m

Gyati

Szia!
Ez attól függ mit akarsz vágni.