Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igazán nincs mit,nem volt fáradság.:)

Annak meg külön örülök,hogy még egy "kis" lézeressel gyarapodik a társaság!
[#wave]

000000000

A kínai 40 wattos co2 lézerekkel van valakinek tapasztalata? Használhatóak kisipari termelésben, vagy megbízhatatlanok. (főleg táblák készülnének benne)
Elég baráti áron beszerezhetőek. Már 150 eFt körül is árulnak. (Ráadásul európán belűlről) Elgondolkodtató.

Mondjuk egy jó led élattartama sokszorosa a CO2 csőnél.

Fene se tudja, kicsit tanácstalan vagyok. :)

PSoft

"Elég baráti áron beszerezhetőek. Már 150 eFt körül is árulnak."

Pontosan,mit is?

Csövet,tápot,vezérlőt,vagy esetleg...komplett gépet?

000000000

Komplett gépet. Legalábbis én annak nézem. http://www.ebay.com/itm/400893105417?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>Itt van egy pl.

NickE

Nekem ilyenem van, néhány éve még dupla ennyiért adták és még jó sokat ráköltöttem. Vettem hozzá másik vezérlőt, PWM tápot, lencséket, kompresszort, fejet, stb. Most már jó. Sok fajtája van. Van, amelyikben már PWM táp van és talán már a vezérlő sem az a régi, amivel kezdetben árulták. Én úgy vettem, hogy utánaolvastam, tudtam, hogy átépítés lesz a vége. Azoknak ajánlott, akik nem kész gépet akarnak venni. A cső jó, a doboza jó, a mechanika elmegy, a többi (vezérlő és táp) zsákbamacska :)

PSoft

" a többi (vezérlő és táp) zsákbamacska :)"

Valószínű,hogy így igaz.

A másik meg...

Talán,próbálnak szabadulni a raktárakon lévő,ma már semmire se jó vezérléstől,és a nem PWM vezérelhető táptól.

Ha külön nem megy....akkor gépestől,egy kedvezőnek tűnő árfekvésben.

c2nsu773m

Úgy látom mindig ráakad valaki erre a hulladék gépre!

x5izpkum

Synrad Firestar V20-as lézercsövet tud valaki tölteni?  
Típusa: FSV20SAB-OEM Input Power: 30-32V DC
(vajon ezek a csövek miért kerülnek többe, mint egy komplett kínai lézergép?)
ernototh@mailbox.hu

t4fs3a8s

Tényleg a TROTEC miért ad egy 60w-os gépet 12 millióért? lehet ,hogy azzal lehet pénz keresni?
Gravomark : próbált ki és megtudod!

x5izpkum

Nekem ne mond, Gravograph gépeim vannak.  
(Most veszek egy Gravograph lézert és keresek valakit, aki a benne levő SYNRAD csövet fel tudja tölteni, mert az új ára több, mint egy komplett kínai lézergép) Tölteni állítólag Magyarországon is tudják, de úgy néz ki, hogy csak titokban. (nem tudja senki, akik töltenek, azok meg nem reklámozzák magukat, valamilyen érthetetlen okból)

Kelepeisz Lajos

Sziasztok.
Egy kėrdės, a co lėzer tápegysėgėt lehet egyböl lpt portra kőtni, ės mach3 al vezėrelni?

chyfhc809

Hali! Nem akarlak lelkesíteni még de mennyire kéne feltölteni, milyen módon? Csak mert ha jól emlékszem van egy kibontatlan CO2 palack a műhelyünkbe.

ANTAL GÁBOR

Olvass utána ( itt is ment korábban ) a CO2 lézerben a fő gáz valóban CO2 de az még számos (titkos összetételű gázt is tartalmaz ) Pont az a trükk amit nem árulnak el. Elvileg egy másik út is járható ha a cső át lenne alakítva un átfolyósra de ahhoz meg vacuumszivattyú és az adott gázkeveréket tartalmazó gázpalack (ok ) valamint pontos nyomásszabályozó egység kell .  Hosszú távon biztos gazdaságtalan  

t4fs3a8s

Van egy J48-1S synrad lézer eladó 12w-os
ladott 13.5 watt 250 000ft  ki próbálható tesztelhető. maxilezer@gmail.com

000000000

Ugyan nem foglalkozom aktívan ezzel a témával már, de fontosnak tartom pontosítani, hogy CO2 lézergázokban (az átfolyós rendszerű és fix töltésűeknél is) a fő gáz a Hélium (gyártói típustól függően 60-80%). A Nitrogén (N2) a második (10-30%), és a legkevesebb a Széndioxid (CO2) (2-10%). A fix töltésűekhez teljesen jó lenne a Linde CO2 lézer mix gáza utántöltésre, de ehhez szükség lenne 4-6% CO és 2-3 Xe hozzáadására a kis térfogat mennyiség miatti foton pótlásra. Két oka van, hogy nem foglalkozom már ezzel az utántöltés problematikájával, először is hogy elhunyt az üvegtechnikus barátom, akivel a kísérleteket végre tudtam hajtani, másodszor rájöttem, hogy a fix csövek rezonátor tükrei mire "kifogy a gáz" rendszrerint nagyon elszennyeződnek (beégnek). Ezért van az, hogy egyszerűbb eldobni és újat venni világszerte.