Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Mi a ...

Arannyal töltik?

c2nsu773m

Csak nem beújjítottál?

c2nsu773m

Ahogy elnézem ezt a csövedet itt magyarországon nem igen fogják megtölteni......

c2nsu773m

[#eljen]

Itt gyártanak Nyíregyházán rotamétereket, esetleg ha mégis kisérletezni támad kedved, és üvegtechnika is van bőven!

000000000

Nemnem csak "drukkolok"...

000000000

000000000

Köszi, már nem izgalmas számomra. Talán még egy dologra rászánom magam, ha lesz időm: több lézerdióda közösítése.....ez kihívás lenne nekem....  

4ybj8h3c8

Üdv
Átfolyós CO mennyit bír egy palackkal?
Palackméret, időtartam érdekelne.

x5izpkum

Német és USA céget én is tudok, hátha van itthon is hozzáértő, akkor nem kell a kinti munkabéreket megfizetnem. Pl. használt Vytek FX2 75W-os (újratöltött csővel) gépet tudnék venni 2-3millió Ft-ért, persze a vám+szállítás+27%áfa miatt nem éri meg. (ezt mennyiért töltenék itthon? 1millió?)
Itthon ilyen nincs hasznátan, újan meg 10millió felett van, egyrészt megfizethetetlen, másrészt meg soha nem hozza vissza az árát, esetleg Bp-en, valami nagyon jól fizető munkákkal, amiket nyilván nem akárki kap meg. (sajnos)

x5izpkum

Nekem egy forgalmazó mondta, hogy gravírozásra nem igazán jók, csak kontúrvágásra, mert a gyors ki-bekapcsolást nem tudja rendesen a kínai lézercső, vagy túl lassú hozzá, vagy túl gyorsan lemerül, ezért olcsó. A nagyon drága csövek meg nagyon gyorsan tudnak ki-be kapcsolni tartósan, így azzal lehet gyorsan dolgozni, úgy, hogy még jó minőségű is marad a végeredmény. (egy 60cmX30cm-es táblán a teljesítménynek is egyformának kell lennie, különben meglátszik a végeredményen, egyik végén halványabb, a másik végén meg túl sötét, stb..)

s7manbs8

Pár mm-es acél vágáshoz mekkore, milyen lézer kell legalább ?

horcsab

Milyen vastag anyagra és milyen lézerre gondolsz?

5kye5guy9

Milyen vezérlőre cserélted ki a gyárit? És mennyire vált be az új?
Én Riuda RDLC320-szal szerelt gépen dolgoztam, azzal meg voltam elégedve, de az kb. 100e Ft (a vezérlő+LCD).
Most próbálnék keresni valami elérhetőbb árú, de jól működő vezérlőt. Van esetleg valami tippetek?

5kye5guy9

És ez mennyire vált be? Nincsenek szoftver hibái? Lehet a saját programjából dolgozni vele .pdf / .dxf-ből? Illetve PC nélkül USB drive-ról tud dolgozni?