Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

Universal a legolcsóbb, Epilog, Gravograph, Trotec stb.. (USA ebay, európában drágább és kevesebb van) Amelyik CO2 csöves és léghűtéses vagy ha 75W feletti akkor vízhűtéses, azok jók, de 5,000 USD alatt elég ritkán vannak, és elviszik pár nap alatt. (ezek általában 8-10éves gépek minimum)

000000000

Baglyok UCCNC szoftverrel készítve:

http://www.cncdrive.com/UCCNC/pics/owl.jpg" border=0>

000000000

Ránézve, akkora szemem lett, mint a bagolynak a képen:))

Gratulálok!

etc77f5nr

Plugin, vagy gray?

000000000

Danibá: Köszönjük. Balázzsal elég sokat dolgoztunk rajta.

Yankoo: A működés a következő:
1.) Az UCCNC-be betöltöd a szines képet. A képet az UCCNC rögtön átkonvertálja 8bites grayscale formátumra.
2.) Három módot tudsz választani:
 a.) árnyalatos
Ennél a módnál a lézer kimeneten egy 8 bites 100kHz-es alapfrekvenciájú PWM fog megjelenni, ez állítja a lézer teljesítményét képpontonként, ettől lesz árnyalatos a kép.
 b.) halftone
Ennél a módnál egy szomszédossági mátrixal egy konvolúciót hajtunk végre a képen és a kép így fekete/fehér, olyan mintha pontokból lenne kirakva...
 c.) fekete fehér
Ennél a módnál be tudsz állítani egy komparálási szintet, a szint alatti sötétségű pontok feketévé konvertálódnak, a szint feletti pontok pedig fehérré.

3.) Megtudod adni a paramétereket, hogy milyen széles, magas legyen a kép, illetve tudsz megadni Y raszter távolságot, ami nagyon nagy felbontású képeknél előnyös lehet, hiszen a lézer pontnak is van átmérője, így nincsen értelme, illetve nem is előnyös a sorokat túl sűrűn rajzolni.
Kitudod választani az origin pontot, hogy a kép melyik sarka vagy esetleg közepe legyen a nullpontod, vagyis, hogy ahol áll a gép a gravír művelet indításakor az a kép melyik pontja legyen...  
Megtudod adni az előtolást stb.

Mindhárom megmunkálási módot beépítettük az UCCNC-be, külső program használatára nincsen szükség.

etc77f5nr

Jaj így értem már, elsiklottam a software felett :$ Gondolkomom én igy egy UC100-n (300 az én pénztárcámhoz még sok a kiadások mellett), de mindenképp gyűjtögetek :) Grat a fejlesztésekhez és a (kis ellentmondás de igaz) kis árakhoz, amit a hobbi körökben jól tudtok érvényesíteni! :)

000000000

Szia,

Köszi a gratulációt.  
Az árakat tekintve az UCCNC szoftver + UC100 harver ára együtt is olcsóbb mint a Mach3 csak a szoftver kulcs ára, szóval szerintem is elég jó áron adjuk. :)

Persze tisztában vagyok vele, hogy sokan törve használják a Mach3-at, így ingyen van, mondjuk ez nem szép dolog és nem is legális.  
Ráadásul a Mach3-ba beleépítettek mindenféle csapdákat, hogy tört license kulcsoknál sokszor elfogadja a kulcsot, viszont a szoftver mindenféle rejtélyes hibákat generál, hogy a jogtalan használó munkáját nehezítse és visszavágjon a jogtalan felhasználásért. :D
Csinál például olyat, hogy random jeleggel megfordítja a tengely pozitív futási irányát, illetve olyanról is hallottam, akinek random köröket és csillagokat mart a gép a tört license kulccsal.
Mach4-ben a törés lehetőségét egyébként már jól kiküszöbölték, megoldották, nemrég nézegettem.  
A Mach3 meg 1-1.5 éven belül kifog futni, többet nem lesz már megvásárolható, a fejlesztő cég (Artsoft/Newfangled Solutions LLC.) nemrégi közlése alapján.

KBalázs

Ú, na most olvasok elôször mástól is tapasztalva, hogy egy program ha épp törik akkor visszavág :)
Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen fejlesztô, aki borsot tör a törni vágyók orra alá.

4ybj8h3c8

Ez egy kicsit mélyebb téma, hogy vágyik valaki a törésre vagy nem.
A windows nem tud semmivel sem többet most mint 15 évvel ezelőtt, de kénytelen vagy követni az évente kiadott "frissítéseit" amiknél lazán elfordul az, hogy a nem kevés pénzért vásárolt programot is veheted újra. Feleslegesen, mert ebben sajnos igaza van Tibor45-nek az egész csak csicsa, de a fenntartása viszont vagyonokba kerül.
Ez az egész egy szemét lehúzás amit az egyéb gyártók is gondolkodás nélkül követnek, mert nekik is megéri.

Moderálva.
 Ha más nevével szórakozol akkor legközelebb javasolom a kizárásod

r5565inr

Én is gratulálok ,de ezért ne felejtsd el az ár mellett azt sem hogy a software és hardware fejlesztés meddig biztositott  ?
( egy linuxcnc , 5i20 párosnál bár drágább de talán hosszabb távon lehet számolni )  

000000000

Jéééé, ezt a baglyot mintha már láttam volna valahol, pl. a Robsy topik #2670 környékén.:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/laser-gravir/robsy-laser-b2-2.jpg" border=0>

000000000

Ez egy érdekes kérdés, nem is nagyon lehet rá egyértelműen válaszolni. Végülis 12 éve foglalkozunk CNC-vel, a cég akkor kezdte a CNC fejlesztéseket és még viszonylag fiatalok vagyunk, így gondolom még elélünk néhány évig és mivel a munkánk mellett ez a hobbink is, így szívesen foglalkozunk vele, szívesen fejlesztjük akármeddig is tart. :)

A LinuxCNC fejlesztése szerintem hasonlóan zajlik, mint ahogy mi fejlesztünk, akik fejlesztik, nekik is a CNC a "szerelmük", így gondolom lehet számítani a folyamatos fejlesztésre, fejlődésre.

A Mesa-val kapcsoltban nem tudom mire lehet számolni. Annyi biztos, hogy jelenleg 4-8 hétre szállítanak bizonyos kártyákát.

000000000

Szia Tibor,

Igen, ez az etalon bagoly. :)
Egyébként első találat, ha Google-el a bagoly szóra rákeresel.

r5565inr

Bocs nem arra gondoltam meddig éltek , hanem meddig lesz kedvetek :)
Én a linuxcnc-nél a nyilt forráskód miatt látom  
a hosszabb távot.
( amúgy tényleg gratula nem vita nyitásnak szántam :)

000000000

Látom érdekel a nagyobb sebességű lézer kép gravírozás. A Robsy CNC lézer vezérlő igen magas mozgási sebességek mellett is (1-2 m/s) tud lézert vezérelni, no de az tudható, hogy a a Te lézer alapgépet mit tud egyáltalán csúcsban?
Három fő dolog az érdekes:
1. Mekkora a maximum dinamikád (sebesség, gyorsulás), és ezt szervós vagy léptetős hajtástechnikával valósítod meg?
2. Mekkora a maximum lézer teljesítményed, és milyen a lézer típusa?
3. A lézered vezérelhetősége csak PWM-es, vagy analóg jelet is kaphat? Ugyanis a PWM a gyakorlatban eleve sokat lassíthat a rendszeren.