Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

üdv küldtem mailt. léci nézd meg.

etc77f5nr

Sziasztok!

DoTG által generált Gkóddal égetett képnél szokott nektem a Mach3 olyat csinálni, hogy van komplett sor ahol a lézert nem kapcsolja be? 1200mm/p sebességgel csináltam hasonló képet mint Pablo kozmoszos témája, de egy csomó sorban nem kapcsol a lézer, vagy csak a végén :S

PSoft

Megnéztem,és válaszoltam is.
[#wave]

z2a2u8wf

Koszonom a segito szandekodat. Valaszoltam

2dbfy8y

Nálam sose volt ilyen gond.
Nem valami régi DotG verzió?
Béni írja is a DotG oldalán, hogy régebbi verzióval voltak gondok.
Kapcsolgatás mivel történik?
Nálam z tengelynek van konfigolva.
Két napos munka közben se volt ilyen jelenségem.
Vagy csusztatás ilyenek ugye nem aktívak?

etc77f5nr

Nem a sorismétlés és csúsztatás is ki van kapcsolva. A legújabbat szedtem le elvileg V0631. Tegnapelőtt csináltam én is egy képet ott jó volt a kapcsolgatás végig. Tegnap próbáltam egy másikat ott abszolút nem is akarta bekapcsolni gondoltam rossza  kód. Ma csináltam egy újat itt pedig volt, hogy egyik sorban bekapcsolt, másikban nem. M11P2 M10P2 -vel kapcsolgatok. Eddig minden Gkódban tökéletesen működött ill működik. Ránézésre a DotG által generált kóddal sincs baj G0 után M11P2 aztán G1 Majd M10P2 és megint G0.

000000000

És, miért nem a Z Direl kapcsoltatsz?

etc77f5nr

Mert az M11Px is ugyanazt csinálja. Kapcsol. A z tengelyt is használom, fókuszbeállítás és marásnál is.

000000000

Nem tudom, te hogy vagy vele. De én, nem szoktam marni lézerezés közben. És fordítva sem.
Egyébként, csak egy kapcsoló kérdése merre menjen a jel.  
De, konfigban is van több lehetőség. És, még sorolhatnám.  
Szerintem a Z dir gyorsabb, és több lehetőséget ad.
Na, mindegy. Ki, ki kedve szerint oldja meg.

Milyen programmal rakod bele a M11P2 -  M10P2 kódokat?

etc77f5nr

Keresés csere.

000000000

Kösz.
Azt gondoltam, valamivel tudod úgy generálni a kódot.  

Na, látod, például ezért a procedúra elhagyásáért is érdemes átgondolni a Z dir használatát.

Persze, kis teljesítménynél nem játszik a gyorsaság. De, nagyobbnál bizony küzdelem van a sebességért.
Ezért veszik többen a több száz ezres lézervezérlőt is.  
Például, Török Tamás tudna erről mesélni.

s5f8tmfv3

Jól csinálod, csak feleslegesen. A Mach output-ot használni a lézer kapcsolására tiszta dolog, felesleges a Z-t ide keverni. Másrészt a Dotg tud közvetlenül M11 és M10 parancsokat tartalmazó gkódot előállítani csak egy hozzá tartozó postprocit kell használni.Akár át is szerkesztheted P2-re a P1 helyett. http://hobbymaro.puhasoft.hu/Tweakie/laser%20M10a.dgp" TARGET=_fnew>Link.

etc77f5nr

Ez meg is történt a generálás így működik pontosabban amikor akar működik akkor működik. A kódot ugyanúgy generáltam az egyiknél kapcsolgat a másiknál nem.

etc77f5nr

Amit a másik topkba írtam csereberét azt gravírozásnál akarom használni. Amikor elindul a G1 mondjuk 800mm/pel akkor a lézer még nem kapcsol be M11P2 paranccsal ezért szeretném késleltetni 0.2mpel. Így is gyorsabb az egész gravírozás mintha 50mm/p-el csinálnám az egészet. DotGnél elég gyors a kapcsolgatás. De nem tudom miért nem kapcsol bizonyos sorokban.

s5f8tmfv3

Tehát a kód rendben van. Ha gondolod küldj egy részletet és tesztelem, bár ennek így működnie kell. Nincs valami kontakthiba a PC és a lézer között? Nem találtál olyan jelenséget hogy az egyik irányba haladva működik, visszafelé meg nem?