Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

hebo87

Sok szerencsét a kék dióda élettartamához.
Nem véletlen használok disszipatív áramgenerátort, infra diódákhoz képest a kékek sokkal érzékenyebbek, a kapcsolóüzemű meg veszett zajos, és tüskés.  
Inkább melegedjen, minthogy idővel fokozatosan csökkenjen a teljesítménye mert szép lassan degradálódik a félvezető.

000000000

Na jó akkor arra voltam kíváncsi hogy mennyiért és honnan veszitek.

A kék lézer élettartama miatt nem kell aggódni mert azért van az áramgenerátorba egy pár trükk ami miatt nem fog a dióda tönkremenni. Amúgy egy rosszul megtervezett disszipatív áramgenerátor tranziensei is tönkre tehetik a diódát.

Kelepeisz Lajos

Járt utat járatlanért, szerintem ne, sok pénzt megsporólhatsz, vagy elbukhatsz ebben a témában.
Hallgass az előttem lévőkre.[#wink]

PSoft

Ne fáradj!

Én úgy látom,nagyon magabiztos a kolléga...tud mindent.

v7cv4it2g

Üdv mindenkinek!
Sztirol lemez vágásához elég a kék 2W lézer?
1.0-1.5 mm fehér elsősorban.
Vagy megfordítva,mihez elég a 2W?

ven

Nekem elmagyarázhatnátok, hogy miért nem jó a kapcsolóüzemő áramgenerátor. Elvileg nem kellene, hogy probléma legyen.

000000000

Nincs azal gond csak szürni kell vagyis a diodára nem szabad tüszerü szabályzást engedni ezt orvosolható 1....10uf kerámia kondi a diodára párhutsmosan de power ledekné szintén ez a helyzet szintén....
Van még más szempont is ami fontos dioda üzemi höfok ezért ez a 2W kék is megérdemelne egy TEC környezetet is ezel ugy kilehet huzni a dioda életét nagyon hosszu idöre!

000000000

Így van, nekem áram módú vezérlő IC van benne UC3845 azaz egy perióduson belül lekapcsolja az áramot, figyelni kell a panel kialakítására pl nekem együtt van a dióda meg a táp nem lenne jó ötlet akár néhány cm vezeték sem az induktivitása miatt, nekem is van a diódával párhuzamosan kondenzátor meg tranziens szupresszordióda nagyon közel forrasztva a lézer diódához ez olyan mint a zener dióda de sokkal gyorsabb akár picosekundum hosszúságú impulzusokat is elnyel, továbbá fontos hogy be és kikapcsoláskor sem lehessen áramtüske.

000000000

Dobhatnál fel kapcsit amit használsz diodához!
Kiváncsi vagyok te megoldásaidra is...

000000000

Hogyan tudok ide képet felrakni?

000000000

Érdemes olyan cél ict választani aminél magasabb fekin még jobb megoldások is születhetnek itt gondolok csak a rezgö körbe csak jeránia kondik csak és kuss induktivitás 5...10W szinte tengernyi ic van 1..2Mhz közöt én kizárható a meghibásodás szinre az alkatrész poblémákbol itt gondolok rezgökörbe elrtrolit kondi sajnos pl 100..200khz ez elkerülhetetlen egyszerü ics köröknél!

000000000

000000000

De ahhoz valahová fel kellene tennem a képet.

000000000

000000000