Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Segítséget kérnék, 650nm hullámhossz körüli lézerre lenne szükségem amit 30mm távolságra szeretnék közel 0mm re fókuszálni. Teljesítmény 1-5mW, hol lehet kapni minőségi lézert és a hozzá való lencsét. Fontos lenne a lézersugár kör geometriája. Amit vettem gagyi az nem pontosan kör geometriájú.

000000000

Hívjál fel, talán tudok segíteni. A lézer digitalizálós fejlesztésemnél hasonló gondjaim voltak.

mxjj54gxi

Keress meg egy stancoló céget, és csináltass velük stancszerszámot ezekre a számokra.
Habosított műanyagból sztem lehet stancolni, és akkor fillérekbe kerül plusz az anyag és munkadíj.
Még az is nagyon valószínű, hogy 10 forint alá kerül az ára.

2nbj3n5m

A lehető legolcsobb megoldás.10db szerszám az annyimint.....cirka300000-500000FT. Ez csak a szerszám!Plusz anyag,plusz amennyiért megdolgozzák. Öreg a 10 Ft az olcsó!!!De szerintem ekkora mennyiség még az üzletbe sincs.Ha van akkor tévedtem.
Mfg.: Száraz János
ui: Az üzletbe fix méretü kapható.Legyártva meg akkora amit a megrendelő kér.

Szedlay Pál

Köszönöm Tibor, kereslek.

Szedlay Pál

Nem tudom ezeket az árakat honnan vetted.
Én dobozok alapanyagát, kartont stancoltattam és bígelték, de töredéke nem volt a szerszámköltsége.

nyiszi

Szia!  
Megvan még?
Érdekel.
Írtam levelet.

c2nsu773m

Itt nálunk csak 30000-100000 ft ha rétegelt lemez + a beleütős pengéből csinálják!

c2nsu773m

Jelentkezem másodiknak ha nyíszi nem viszi!

2nbj3n5m

Bocsánat én nem tudtam,hogy a számokat kartonból kell? Itt 8mm-es Habositott müanyagról volt szó. Az meg ha nem egyszerre ér a szerszám az anyaghoz,akkor bizony törik az anyag.Az OTP reklámjai nagyrészét ilyenből vágtuk ki,anno. ( de jó volt )
Janko Száraz János

2nbj3n5m

Akkor még nem voltam nyugdijas. De 02.06 tól igen.
Janko

Szedlay Pál

Janko!

Soha nem vágattam habosított anyagból.
Biztos igazad van, mert te már készítettél ilyet.
Én arra a habosítottra gondoltam amiből a gyerekjátékok vannak az biztos nem törik azt karikába lehet hajtogatni.
Az anyag pontos típusa nem volt leírva ebből lehet félre értés.

2nbj3n5m

Bocsi én a keményebbröl beszéltem.Azt ha hajlitod törik.
Szóval legközelebb nem beszélek bele a felnöttek dolgaiba.
Janko
ui:Azért jól elleveleztünk ebbe a témába.

sunraw

Sziasztok!
Pici (1w 808nm) lézert építek. A kérdésem csupán annyi lenne, hogy mekkora hűtést építsek neki, mert amit csináltam, az állítólag túl nagy és felesleges is.
https://lh6.googleusercontent.com/-cjG3ifcu0bA/UQt5adq1c3I/AAAAAAAAEBY/R98SnYw71Ok/s640/DSCF5655.JPG" border=0>
Viszonyítás képpen, a Z tengely 9es sínen fut.

s7manbs8

Hűtőfelület igény számolás megengedett Max hőfokra, teljesítményre:

http://www.inf.u-szeged.hu/~mistvan/elektronika/gyak030.pdf" TARGET=_fnew>Számolási példa