Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sunraw

Tehetnél be egy ilyen hőcserélőt is.
https://lh5.googleusercontent.com/-VBnAz4A7UTU/UG1cpLj_pxI/AAAAAAAADDQ/xkPrYZ5QRMI/s400/DSCF4651.JPG" border=0>

c2nsu773m

És hogyan állítja be a hőfokot?[#confused]

dx69fn8ya

Üdvözletem. A munkahejemen lézer vágo, gravirozo gépre kerültem. Nagyon kevés kiképzést kaptam. Szeretnék informálodni meftudni mit mért hogy kell beállitani használni. Ezell kapcsolatba kérnék információt, tenulási lehetöséget ha lehet magyar nyelven. föleg a vágofej beállitása érdekel, meg ennek függvényébe anyagvastagságtol függöen számite az astal magaságbeállitása. rétegelt falemezt vágunk 3 és 6mm vastagság köyött. Elöre is kösz minden segitséget

000000000

sunraw

12VDC-s ventillátor van rajta, azt már lehet egyszerűen szabályozni.
https://lh4.googleusercontent.com/-pr8ah3vM87U/UG1cfQft8tI/AAAAAAAADCw/KTNyRumIdQE/s400/DSCF4648.JPG" border=0>

5z7aew5x

Ez az átfolyás az én pálinkafőző  aparátomon pont jó![#nevetes1]

dx69fn8ya

Köszi[#nevetes1]

c2nsu773m

Az asztalt lehet emelni fel-s le , az alapanyag fejhez való durva beállítását tudod elvégezni vele!
A fejen tudod a finombeállítást elvégezni.
Tegyél egy 40-50cm hosszú rétegelt lemezt a gépbe , az egyik vége alá tegyél úgy kb. 2 cm-es akármit.
A rámpa egyik végétől a másikig kb 10W teljesítménnyel bekapcsolt lézerrel futtasd át a fejet.
A fán hagyott mintán fogod látni hogy hol vastagabb és hol vékonyabb a sugár nyoma.
A rámpa feleső vége felől a fejet visszalépteted addig a pontig ahol a vonal vékonnyá vált és itt leméred az anyag és a fej közti távolságot , ez a távolság lesz amihez csinálnod kellesz egy sablont amit mindig használnod kellesz ha egy új  munkadarabot fogsz a gép alá tenni!
Ha a fejet tovább viszed a rámpán lefele ki tudod mérni a következő vékony vonal vastaggá válik , hogy milyen távolságig visz párhuzamosan a lencséd.

dx69fn8ya

Köszönöm az értékes tanácsot. A rámpa felesö részét arra érted ahol a 2cm akármit betettem?

c2nsu773m

NickE

Ha valakinek vannak 20mm-es tükrök, érdekelne néhány darab.

NickE

Majd meg fogom mérni a kifolyó víz hőmérsékletét, aztán meglátom.

NickE

Annyira azért nem kell túlzásba esni. 13 fok van a helyiségben mostanában, csak 2 fűtéscső megy ott, inkább használok majd több vizet, ha ez kevés, nem akarom túlbonyolítani.

Vettem ilyen komoly drága http://www.ebay.com/itm/New-LCD-Digital-Fish-Tank-Thermometer-Aquarium-Water-Temperature-Gauge-Black-/130747565846?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e71298716" TARGET=_fnew>hőmérőt  1-1,5fokot csal, de ide tökéletesen megfelel.

c2nsu773m

Kérdezd meg P-szoftot , régi vinyóból biztos csinál neked!

NickE

Írtam neki 2 napja, nem jött válasz.