Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sunraw

svejk

Pablo Mester!
Publikus, hogy Te milyen tipusú lézerrel dolgozol? Esetleg a beszerzési forrás?

000000000

Sziasztok.
Volna egy kérdésem. Acélt pasztával gravírozzák. Ha több sorral mennek ugyan arra a felületre, lehet növelni a égetett felület mélységét?
Szép napot mindenkinek.

000000000

Szevasztok,
támogatom Svejk 3594-ben irott megsólitását!
Pablo, "a mester "

üdv nektek SZAKIK:
b_pista

000000000

Kijavítanálak. Az acél felületét co2 lézerrel, paszta felhasználásával, lehet jelölni. Láthatóvá tenni a gravírozást. De, mélységébe gravírozni nem lehet.

Az se fedi a valóságot, hogy az „acélt pasztával gravírozzák.” Mert, a co2 nél használatos a paszta, jelölésre.  
Tudni kell, hogy a lézereknek ezer változata létezik, nem csak co2 van.. Ezek között több is alkalmas az acél gravírozására. Az, az, mélységében gravíroz.  
A lézerek hullámhossza, határozza meg, milyen anyagokat tud gravírozni.  
A fentiekből következik, hogy akárhányszor mész rá. Akkor se lesz mélyebb. Sőt, egyáltalán nem lesz mélysége.  

PSoft

Ezek a paszták,ha jól tudom(?)üveg alapúak.
A lézer ezt a paszta formájú üveget égeti rá,kevésbé be a felületre.

CO-lézeres tapasztalat:
Acélról beszélve,...
Ha ugyanazon a pasztázott felületen többször átmész a megmunkált felület,valamelyest sötétedik.
A 100W-os CO-val,már paszta nélkül is,nagyon halványan láthatóak a kontúrok az acéllemezen.
Többszöri ismétléssel,így is sötétedik a kontúr,de nem számottevő mértékben.

A tízszeri ismétlés tehát nem jelent tízszer kontúrosabb rajzolatot sem a pasztával,sem nélküle.

2dbfy8y

Szia Svejk!

Persze, hogy nem titok, én KisKZ féle 1W-al bűvészkedek! [#nevetes1]
Beszerzésre tudom ajánlani Kovács Petit (KisKZ)
Nekem nagyon be vállt!
És nagyon megtisztelő ez a megszólítás! [#nevetes1]
Természetesen köszönöm b_pistának is!

000000000

Köszönöm a válaszokat.

svejk

Van valami adatlap róla?

2dbfy8y

Mire gondolsz pontosan?
Milyen adatlapra?
Petinek dobj egy mailt, ő tud róla mindent!

svejk

Hát a lézer félvezetőről.

svejk

De ha csak a Peti tud róla mindent akkor te hogy használod? [#nemtudom]

svejk

KisKZ!  
Van valami adatlapod a Pablo lézerdiódájáról?

2dbfy8y

"De ha csak a Peti tud róla mindent akkor te hogy használod?"

Én csak felhasználó vagyok, és én nem is értek az elektronikához! Én CNC-s vagyok, és munkahelyen is megmunkálóközponton dolgozok, programozom!
Ha technikai,, felhasználói adatokra gondolsz, abban tudok segíteni! Mailben írd meg, mik a fő kérdések, és szívesen segítek benne!
Ide írj létszi: csonkalaszlo29@gmail.com

svejk

Értem, akkor tehát Te komlett rendszert vettél. Az más...