Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

keri

Dejó, ez tök ölcsó, én valahogy nem találtam rá ezekre, csak 3000$-osra.

Tibor! Viszont arra figyelj, hogy kellően fókuszálhatót vegyél, és lehetőleg nagy frekvenciával hajthatót, mert csak úgy tudsz raszteres képet csinálni vele.

000000000

Sőt, ez 80 megawattos!
Legalább a mértékegységek rövidítéseit tiszteljük már!

keri

Ok, igazad van, de ettől még tudjuk hogy milliwattra gondolt a ferdeszemü

De ha már itt vagy, azt mond meg nekem hogy egy galvo fejnél mit jelent az hogy 20Kpps?
20ezer pont/másodperc? Ez mit jelent? Bárhol az adott mozgásmezőben? Vagy sima egyenes letapogatásnál, raszteresen?

000000000

fingom sincs

sasi

Az USA vadászgépit is csak 150 kW-os lézerfegyverrel szerelik fel 2014 végére.

http://tudatvaltas2012.blogspot.hu/2012/10/elkepeszto-video-lezerfegyverrel.html" TARGET=_fnew>Jelenleg az Antarktisz jegét szabdalják négyszögletes darabokra...
 Persze rakétákon is kipróbálták.

3vv2btrhv

Milliwat ra gondoltam

3vv2btrhv

Nem arra fogom használni , hanem egy üvegrudat teszek elé , hogy vonalat kapjak !!  
De igazán komolyra forditva a dolgot  
http://www.cvimellesgriot.com/Products/Documents/Downloads/85%20BBB%20Series%20RevC.pdf" TARGET=_fnew>ezt kéne kiváltani

h2o

Az okosok azt mondják, hogy a 405nm-es jobban fókuszálható,mint a 445nm-es.
http://laser530.blogspot.hu/2011_04_01_archive.html" TARGET=_fnew>Itt található az összehasonlítás.

2ty23d8xe

Segítséget kérek. Nem boldogulok egy LaserCut 5.1-es program Output order  menüpontjával. Az én olvasatomban ezzel lehetne megváltoztatni az objektumok feldolgozási sorrendjét. Nem tudom ez így van-e mert nálam nem működik. Ha van valakinek  ilyen irányú tapasztalata kérem írjon.

c2nsu773m

Az objektumokat a lenti szinekkel tudod szétválasztani, az objektumok kivágási sorrendjét a jobb felső sarokban rákatt . kijelölődik és az up don -nal tudod fel le tologatni,
Mindig fentről lefele a sorrend!

3vv2btrhv

Senki nem tus segíteni ??

3vv2btrhv

Senki nem tud segíteni ??

Szedlay Pál

Ezt ha kell és szükséged van rá akkor meg kell venni.
Csak ez egy kisebb vagyon.
Kísérletezni ez nagyon drága.

3vv2btrhv

Én ezt értem , de nem lehet valamivel , olcsóbb megoldással iváltani , de azt sem értem ez mitöl annyira drága , mit tud ez a laser ??

2ty23d8xe

Köszönöm a segítséget, a mostani munkámnál ezzel megoldottam a problémát, de ha több objektum van mint szín  akkor ez a megoldás nem megy. Ezért lennék továbbra is kíváncsi, hogy valakinek dolgozott-e már a LaserCut 5.1 Tools menüpontjának
Output order alpontjával, mert nem tudom eldönteni, hogy a programmal van.e baj vagy a géppel. Ha a gépkönyvet követem nálam nincs hatása az említett parancsnak.  
A vágás irány megváltoztatása is csak zárt görbék esetében működik.