Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Nem jött meg. Elírtam a címet. Ha lehet javítom, régi verzió van megadva.

Mostani:
laserart@t-online.hu

nyiszi

Írtam megint.

nyiszi

Ennek  nem nagyfesz a gerjesztése.És a China helyett USA van ráírva.

sasi

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/Dr_Ing_Klaus_Tradowsky-A_laser_ABC-je.pdf" TARGET=_fnew>Egy régi alapmunka a lézerről,meg egy rövid leírás http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/lezer1.pdf" TARGET=_fnew> a félvezető lézerről.

PSoft

Tudtam,hogy az oldaladon is vannak hasznos írások A lézerről,lézerekről.
Többször jártam ott,"tanulni".[#worship]

De,úgy gondoltam Te is olvasod ezt a topikot,és előbb utóbb megszólalsz!

Köszönöm,köszönjük![#wave]

sasi

Benézve a topikba kedvem támadt a polcon lévő „Laser ABC-je” című könyvemben lapozgatni, majd véletlenül belebotlottam az elektronikus változatába is, már nem is emlékeztem rá...

000000000

Ugye, mondtam, hogy erősen keverednek a fogalmak lézer ügyben.  
Ismerjük a pasztát és a spray –t is, ami tök ugyanaz, csak az egyik fújós.  

De, azzal csak jelölni lehet, a felületre de gravírozni, azt nem.
Szóval, a témában van még mit tisztázni, értelmezni.  

Ja, ás a paszta nem zselé:))

nyiszi

Szia!
Belenéztem de nem írnak sok mindent az RF Co2  lézerről.

000000000

ugyhogy ez csak nitrogen+argon (single line) ez nem is bontható mind a kriptonos heliumos argon keverék ami záró prizma elmozditásra igen több szinsávra is (multi line).....:)

000000000

Nagyon félreérted, egyáltalán nem kevert meg az írásod!:)Feltettem egy kérdést, amire időközben más (nyilván mert ő olvasta először) értelmesen meg is válaszolt. Nem óhajtok szőrszálat hasogatni, de milyen bátran odaírtad a "csak" szócskát, bárki feltételezhette volna azt amit én :)  

000000000

Gondoltam, mert nagyon a kék tartományban van a színe. A multi line módban működő argon lézerek fénye a kilépési ponton, egy egyszerű Littrow prizmával is szépen bontható.

4ybj8h3c8

Semmit nem értettem félre. Kaptam egy nagyon buta, inkább kötözködő kérdést, és a megfelelő szintű választ adtam rá. Kezdem érteni a problémád okát. Abból fakadhat, hogy ha kifogy a gázolaj az autódból, akkor szó nélkül benzint tankolsz bele.

000000000

Nem kötözködésképpen írtam, de EMBER!!!!! :))))
Te írtad, hogy "csak a gáztöltésben különbözik". Ha így van, hogy CSAK, akkor légy oly kedves, és magyarázd el, hogy egy 1W teljesítményű argon lézerbe miért kell belepumpálni (1 fázisról) 6KW energiát, míg egy 40W Co cső ennek a töredékével is beéri. Az autós példád egyébként nagyon találó, mert ugyan az Otto, és a Diesel motor alapelve hasonló, de a működési elve teljesen más :)

4ybj8h3c8

Értem már. Szavakon lovagolsz. Csak akkor magyarázd meg, ha az egyik szón lovagolsz, akkor miért hagyod figyelmen kívül a másikat. Azt, hogy fel lehet tölteni az Argon csövet CO csőnek, te állítottad, és úgy próbálod beállítani, hogy ezt én találtam ki.
Ha valamit félreértesz, az nem baj, de egyre gyerekesebb az erőlködésed, ahogy rám akarod verni a marhaságot, amit kitaláltál.
Ismét megkérdezem. Hol állítottam azt, hogy az Argon csőbe CO tölthető?
Úgy tűnik kicsit részletesebben ki kell fejteni, tehát csak a te kedvedért, hogy megértsd:

Az Argon és a CO lézer HASONLÓ. Üvegcső, két végén tükör, benne gáz. Különböző gáz. Gerjesztik. Kilép a lézerfény az egyik végén. Ezt ugyan felesleges kiírni, de mint látható, miattad szükség van rá. Tehát, különböző gázokkal van feltöltve. Ebből nem következik az, hogy a kettő cserélhető, ezt csak te akarod bemagyarázni, senki, sehol nem állította rajtad kívül.

Ismét leírom, amit figyelmen kívül hagytál, az a "hasonló" szó. Ha a gázcserén múlna a buli, akkor azt írtam volna, hogy "ugyanolyan". Ezt írtam? Nem.  

nyiszi

Szia!
Most se kaptad meg a levelemet?